Tien maanden Day for Change-Ondernemende Helden

6 november, 2019

Day for Change is afgelopen januari gestart met een pilot project voor jongeren in  de Achterhoek die ondernemer willen worden: Ondernemende Helden. Nu, 10 maanden later, nemen we je graag mee in hoe het gaat met Ondernemende Helden.

De deelnemers

Na de eerste advertentie en socialmedia campagne melden de eerst 6 deelnemers zich en zijn wij gestart. Half oktober staat de teller op 32 deelnemers. Die deelnemers variëren in de leeftijd van 16 tot 26 jaar oud. De ondernemingen die zij naast school of werk in de Achterhoek willen starten lopen uiteen. Van dienstverlener tot product verkoop, van nieuwe beroepen tot ICT en van sociale onderneming tot kunst en cultuur. Die variatie maakt het werken met deze jonge Ondernemende Helden uitdagend en boeiend. De deelnemers voelen zich “thuis” bij Ondernemende Helden omdat zij zich bevinden tussen gelijkgestemden die een passie hebben om de wereld met hun product of dienst een beetje mooier te maken.

De start

Uiteraard start je een bedrijf met een idee en wordt er antwoord gegeven op de vragen: waarom juist dit product of deze dienst, waar wordt jij blij van, met welke partners zou jij kunnen samen werken enz. Een hele reeks vragen die helpen om de fundering van een bedrijf neerzetten.

Groeiend netwerk

Door onze (groeiende) netwerk partners kunnen wij onze deelnemers een podium geven. Door (lokale) krant, tv en radio wordt Ondernemende Helden door bedrijven gevonden en worden onze Ondernemende Helden gevraagd om opdrachten uit te voeren.

Niet alleen voor de Achterhoek

Dit is ook onze sponsor LEADER Achterhoek opgevallen: zij hebben projectmanager van Day for Change-Ondernemende Helden, Karin Overbeek, gevraagd om ons project voor te dragen aan een partner gemeente in Zweden om te kijken of er een samenwerking kan ontstaan. En dat is gelukt. Met trots kunnen wij zeggen dat Ondernemende Helden in Solderslatt Zweden gaat starten! Ook in Nederland krijgen wij steeds vaker de vraag of Ondernemende Helden wellicht in een andere regio’s kan worden opgezet. En ook daar wordt aan gewerkt.

Conclusie

Conclusie: Wij wilden graag, naast onze Day for Change Actie, jongeren vanaf 16 jaar een platform bieden waar zij naast school of werk een duurzame of sociale onderneming kunnen starten. Deelnemers kunnen het programma één jaar volgen. De reacties in de Achterhoek zijn goed en hoopvol. De eerste deelnemers zullen in januari 2020 uitstromen maar door de goede resultaten wil de regio deze uitstromers graag behouden. We werken aan een plan om deelnemers een vervolg jaar te kunnen bieden omdat zij juist dan hun bestaande onderneming graag willen omzetten naar een duurzame en of sociale onderneming.

Contact

Ook belangstelling om Ondernemende Helden in jouw regio op te zetten? Neem dan contact op met babette@dayforchange.nl

Meer weten over Ondernemende Helden in de Achterhoek? Neem dan contact op met

Karin Overbeek: karin@dayforchange.nl
Projectmanager Ondernemende Helden
www.dayforchange.nl/ondernemendehelden

 

 

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief