Bijna een jaar Day for Change-Ondernemende Helden

17 december, 2019

Day for Change opende januari 2019 de virtuele deuren van de Ondernemende Helden Academie: een project voor jongeren in  de Achterhoek die ondernemer willen worden. Aan het einde van dit eerste jaar nemen we je graag mee in onze avonturen.

De deelnemers

Day for Change wil, naast de Day for Change Actie, jongeren vanaf 16 jaar een platform bieden waar zij (naast school of werk) een duurzame of sociale onderneming kunnen starten. Vanuit die wens ontstond het project Ondernemende Helden. Deelnemers kunnen het programma, dat bestaat uit een reeks online lessen gecombineerd met live bijeenkomsten en persoonlijke coaching, één jaar volgen.

Op 24 januari jl startten de eerste 6 jonge ondernemers.  December 2019 staat de teller op 34 deelnemers. De deelnemers variëren in de leeftijd van 16 tot 26 jaar oud. De ondernemingen die zij naast school of werk in de Achterhoek willen starten lopen uiteen. Van dienstverlener tot product verkoop, van nieuwe beroepen tot ICT en van sociale onderneming tot kunst en cultuur. Die variatie maakt het werken met deze jongeren uitdagend en boeiend. De deelnemers voelen zich “thuis” bij Ondernemende Helden omdat zij zich bevinden tussen gelijkgestemden die een passie hebben om de wereld met hun product of dienst een beetje mooier te maken.

De start

Uiteraard start je een bedrijf met een idee en wordt er antwoord gegeven op een hele reeks vragen die helpen om de fundering van een bedrijf neerzetten:

  • Waarom juist dit product of deze dienst?
  • Waar wordt jij blij van?
  • Met welke partners zou jij kunnen samen werken? Enzovoort ….

Er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en groei, maar ook voor nieuwe technieken, slimme promotie en duurzaamheid.

Groeiend netwerk

Door ons (groeiende) netwerk van partners kunnen wij onze deelnemers een podium geven en ondersteuning op maat. Door aandacht voor de Helden in de (lokale) krant, op tv en radio worden zij gevonden en gevraagd om opdrachten uit te voeren.

Niet alleen in de Achterhoek

De deelnemers groeien, hun bedrijven groeien en het project Ondernemende Helden groeit met hen mee. Er zijn plannen om het project zowel nationaal als internationaal uit te breiden. Superleuk en spannend!

Via onze sponsor LEADER Achterhoek is de projectmanager Karin Overbeek, gevraagd om het project voor te dragen aan een partner gemeente in Zweden. Doel? Kijken of er interesse is in een samenwerking. Met trots kunnen wij zeggen dat dit is gelukt! Ondernemende Helden gaat in 2020 in Solderslatt Zweden starten. Ook in Nederland krijgen wij regelmatig de vraag of het project wellicht in andere regio’s kan worden opgezet. En ook daar wordt aan gewerkt. We hopen jullie in 2020 hier meer over te kunnen vertellen.

Uitstromers

De eerste deelnemers aan Ondernemende Helden gaan eind januari 2020 uitstromen. We weten nu al dat we elkaar gaan missen, maar deelname is op dit moment slechts 1 jaar. Door de goede resultaten wil de regio echter deze Helden graag behouden en ook van de uitstromende deelnemers zelf krijgen wij terug dat zij interesse hebben in een vervolgtraject. We werken nu aan een plan om de deelnemers zo’n vervolg jaar te kunnen bieden. Zeker ook,  omdat zij juist dan hun bestaande onderneming kunnen uitbouwen naar een duurzame of sociale onderneming.

Contact

Heb je belangstelling om Ondernemende Helden in jouw regio op te zetten? Neem dan contact op met Babette Anhalt

Meer weten over Ondernemende Helden in de Achterhoek? Neem contact op met Karin Overbeek Projectmanager Ondernemende Helden Achterhoek
www.dayforchange.nl/ondernemendehelden

 

 

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief