Soapies en mondkapjes

23 februari, 2021

In deze tijd hoef je de 120 derdejaars HAVO/VWO/Technasium-leerlingen van het Varendonck College in Asten niet te vertellen dat ze bij het broeden op een eigen duurzaam bedrijfsplan rekening moeten houden met corona. Onlangs presenteerden groepjes leerlingen in korte pitches hun bedrijfsplan. De pitches? Corona-proof. En al deze 39 bedrijven? Corona-proof.

Vindingrijk

De meeste bedrijven spelen handig in op de pandemie. Liquid Planet Soap, Soapies, Super Soap… alle op hun eigen unieke manier gespecialiseerd in ontsmettende, ecologische handzeep. Ook vindingrijk is het bedrijf Escape from Home, een online escape room, die de aan huis gekluisterde mensen even de kans geeft om virtueel hun huis te ontvluchten. Klanten krijgen een ‘natuurlijk heel goed ontsmette box’ met clues, die ze kunnen inzetten om de online escape room te kraken.

Duurzame mondkapjes

En dan de mondkapjes-bedrijven. Z├ęker niet zomaar van die saaie wegwerpkapjes voor eenmalig gebruik. ‘De stoepen liggen er vol van, maar die van ons zijn zo mooi dat je ze gewoon  niet weggooit!’, aldus Mondkapjes Verkoop Someren. Dit bedrijf maakt zijn kapjes van gebruikt textiel, ‘dus allemaal uniek.’ In hun klas zit wel een stevig concurrerend bedrijf Clear, dat met hun zelfgemaakte ’tie dye-kapjes’ opvallend vrolijke kapjes maakt.    

Succes: ondanks of juist dankzij corona!

Ook na het horen van de vele honderden bedrijfspitches in de afgelopen jaren, blijven de plannen van de leerlingen verrassend vindingrijk en inspirerend. Het is een feest om samen met Vanessa Spetgens van Rabobank Peelland Zuid en docenten in de jury te mogen zitten namens Day for Change. Ook in dit voor met name de leerlingen erg lastig schooljaar, verwacht ik een heel mooie opbrengst. Ondanks of juist dankzij corona.

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief