Ruim 100 leerlingen halen alles uit de kast de opbrengst is € 1.904,68

1 november, 2016

Ruim 100 leerlingen van groep 7 en 8 van de Nijmeegse Scholen Vereniging 2 (NSV2) hebben dit najaar alles uit de kast gehaald tijdens de Day for Change Actie. Ze hebben het geweldige bedrag van € 1.904,68 verdiend voor de cacaoboeren in Peru.

NSV2 is de eerste basisschool in Nijmegen die aan de Day for Change Actie meedoet. Eind september kregen de groepen een gastles over microkrediet en ondernemen van de Rabobank en Day for Change. Een paar weken later presenteerden de leerlingen hun fantastische plannen zoals een hondenuitlaat service, parfumbedrijfje, klusbedrijf en een restaurant op school. Ze kregen vervolgens in totaal € 163,25 aan microkrediet.

Met het microkrediet konden de leerlingen aan de slag met hun bedrijfjes. En wat is er daarna hard gewerkt. De kinderen vonden het erg leuk om te ondernemen en om alles zelf te organiseren. Sommigen gingen zelfs door in de herfstvakantie, want ze wilden graag zoveel mogelijk geld verdienen. En dat is zeker gelukt!

Op 12 november kwamen alle leerlingen en docenten samen in de aula van de school. Ook de Rabobank en Day for Change waren erbij. De leerlingen vertelden enthousiast wat ze hadden gedaan en hoe ze het hadden aangepakt. Trots werd vervolgens de opbrengst aan Day for Change overhandigd. Wat hadden de leerlingen veel geld verdiend! Als bedankje kregen alle groepen van de Rabobank repen chocolade van de Chocolatemakers. Zo konden ze zelf de cacao van de boeren uit Peru proeven. Dit was een lekkere afsluiting van de Actie.

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief