Aflatoun en Day for Change

9 oktober, 2020

Day for Change en Aflatoun International zorgen samen voor duurzaam financieel bewustzijn bij Nederlandse jongeren

 

 

Amsterdam, 9 oktober 2020 – Day for Change is een partnerschap gestart in Nederland met Aflatoun International, de NGO die wereldwijd sociaal en financieel onderwijs aan miljoenen kinderen en jongeren biedt.

Day for Change, die zich door middel van educatie inzet voor een rechtvaardig economisch systeem, wil samen met Aflatoun International jongeren laten ervaren dat geld verdienen en bijdragen aan een betere wereld heel goed samengaan.

De wereld veranderd

We leven in een snel veranderende wereld. Klimaatverandering, COVID-19, migratie, een veranderende economie en arbeidsmarkt zorgen voor onzekerheid, stellen ons voor uitdagingen, maar bieden ook kansen. Kansen voor ondernemers, kansen op werk, kansen om samen te bouwen aan een duurzame toekomst. Het is belangrijk dat we jongeren de kennis maar ook de vaardigheden meegeven waarmee ze deze kansen kunnen benutten.

En dat is precies wat Day for Change hier in Nederland en Aflatoun International wereldwijd doen. Door lesprogramma’s te bieden waarmee kinderen en jongeren sociaal en financieel bewustzijn ontwikkelen en in staat zijn hun eigen leven en de samenleving duurzaam vorm te geven.

Unieke mix van sociaal en financieel onderwijs

“Het doel van de samenwerking is bij te dragen aan een nieuwe generatie bewuste wereldburgers die door hun economisch handelen een eerlijkere wereld creëren. Door onze krachten te bundelen hopen we veel meer kinderen en jongeren in Nederland te bereiken”, aldus Babette Anhalt, directeur Day for Change.

“Wij zijn verheugd onze unieke mix van sociaal en financieel onderwijs, met de leerling als middelpunt, in Nederland verder uit te rollen. Onze programma’s hebben zichzelf de afgelopen 15 jaar bewezen en geven nu ook in Nederland meer jongeren de kans om een positieve draai te geven aan hun leven en samenleving”, zegt Aflatoun Nederland director Wendy Nagel.

Noot voor de redactie:

Download het persbericht hier

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Day for Change
Inge Reyntjes
06 57331943
www.dayforchange.nl

Over Stichting Day for Change

Day for Change zet zich al 12 jaar in voor een rechtvaardig economisch systeem. Goed voor mens, dier en de planeet. Met de Day for Change Actie ondernemen kinderen en jongeren in Nederland met een microkrediet. Hun winst komt o.a. via de partnerorganisaties van Aflatoun, ten goede aan ondernemende mensen in ontwikkelingslanden. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Aflatoun
Wendy Nagel
www.aflatoun.org

Over Aflatoun International

Aflatoun International is een NGO die sociaal en financieel onderwijs biedt aan jaarlijks 10,5 miljoen kinderen en jonge mensen wereldwijd, in samenwerking met 300+ partners in 100+ landen. Aflatoun’s onderwijsprogramma’s stellen kinderen en jonge mensen in staat een positieve draai te geven aan hun leven en hun samenleving, met als doel de vicieuze cirkel van ongelijkheid en armoede te doorbreken.

 

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief