Originele ideeën bij de leerlingen van AOC Oost Twello

16 november, 2016

Op dinsdag was het dan zover. Ruim 90 leerlingen van VMBO4 van het AOC Oost in Twello kwamen hun plannen presenteren op de Rabobank in Deventer. Sommige leerlingen kwamen op de fiets, sommigen met de auto en anderen kwamen zelf met de trekker!

Nadat de leerlingen binnen waren, konden de pitches beginnen. De leerlingen kregen ongeveer 5 minuten om de jury te overtuigen van hun product of dienst. Er kwamen veel originele ideeën aan bod. Zo waren er leerlingen die tuinfakkels en tuinkabouters gaan maken om daarna te verkopen. Ook waren er leerlingen die vogelhuisjes gaan maken, rozen gaan verkopen of een gala gaan organiseren. Veel verschillende, maar zeker allemaal leuke en originele ideeën.

Verschillende leerlingen zijn voor de pitches al begonnen met hun bedrijfjes en hadden al veel geld verdiend. Zo had het groepje van het gala al zo’n €600,- verdiend met het verkopen van de kaartjes.

De komende tijd zullen de leerlingen nog verder gaan met hun bedrijfjes en het verkopen van hun producten en diensten. We zijn erg benieuwd naar de eindopbrengst!

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief