Ondernemende Helden stellen zich voor

15 mei, 2019

Ondernemende Helden, het nieuwe programma van stichting Day for Change, loopt nu vijf maanden. Wat een bijzondere vijf maanden waren dat! Ben je benieuwd naar de ervaringen van de deelnemers? Wat het Ondernemende Helden programma betekent voor de jonge deelnemers (16- 26 jaar)? Hier laten we drie Helden uit het programma aan het woord. 

Terwijl wij druk bezig zijn met de lancering van Ondernemende Helden in de Achterhoek, zijn ook onze deelnemers bezig om hun bedrijf op te zetten of verder uit te breiden.. Wat maakt mijn bedrijf anders dan dat van mijn concullega? Wat  wordtmijn verdienmodel voor mijn product of dienst? Wat is mijn unieke verhaal? Hoe kom ik aan klanten? Hoe geef ik mijn marketingstrategie vorm? Hoe maak ik mijn bedrijf maatschappelijk verantwoord? Allemaal vragen die niet makkelijk snel te beantwoorden zijn. 

Ik, Karin Overbeek project manager van Ondernemende Helden, ben nu al heel trots op de 18 deelnemers die inmiddels ingestroomd zijn. De deelnemers zijn zeer divers en ook dat maakt ons project heel bijzonder.  Ik kan schrijven hoe goed het gaat maar het is beter dat een aantal deelnemers dat zelf doen.

Deelnemer Koen Matas van de app Hobjob

Ik heb een app waarin ik klusjes aanbied. 

Wat betekent Ondernemende Helden voor jou? 
Ondernemende helden is voor mij echt de oplossing geweest voor veel van de knelpunten waar ik mee zat binnen mijn bedrijf. Soms verlies je het overzicht en kom je daarom in de knoop met wat  de belangrijkste eerst volgende stap moet zijn.

Wat heeft Ondernemende Heldenjou tot nu toe opgeleverd?
Het klinkt misschien stom, maar de belangrijkste bijdrage van Ondernemende Helden aan mijn bedrijf is geweest door mijaf te remmen. Ik wilde eigenlijk teveel dingen tegelijk doen, alles moest nu gebeuren en het moest ook zo snel mogelijk af. Karin (de oprichtster) heeft mij doen inzien dat het goed is om af en toe even een stapje terug te doen, om het overzicht te krijgen om daarna juist weer beter aan het werk te kunnen.


Deelnemer Merel Bakhuizen

Ik ben eigenaar van stichting www.muziekvoorjebrein.nlen ben bezig om een app te ontwikkelen.

Hoe combineer jij Ondernemende Helden met je werk of school?
De lessen kan je zelf in je agenda inplannen. Er zijn maar een aantal vaste momenten die ik van tevoren in mijn agenda vast zet. Door deze flexibele maar ook structurele vorm valt dit prima te combineren met andere activiteiten. 

Waarom zou jij andere deelnemers adviseren om ook deel te nemen aan Ondernemende Helden?
Ik ben ervan overtuigd dat deze academie iedereen (van geïnteresseerde ondernemer tot uitvoerende ondernemer) iets kan bieden. Of dit nu praktische tips zijn voor het opzetten van een bedrijf of het uitbreiden van je netwerk in het ondernemers wereldje. Hoe actiever je houding is en hoe meer kansen je aangrijpt (die de academie en Karin genoeg aanbieden), hoe meer je er uit haalt. Je zit er tenslotte voor jezelf. 


Deelnemer Jop Wolterink

Ik ben eigenaar van https://jitso.nl  en ben ICT ‘er. Ik help bedrijven om systemen te ontwikkelen zodat zij tijd en geld overhouden om aan hun bedrijf te werken.

Wat betekent Ondernemende Helden voor jou?
Heel veel, door deze stichting heb ik mijn netwerk flink kunnen uitbreiden. Daarnaast bieden ze mij mogelijkheden die ik misschien anders niet had gehad. Je leert er ook veel van, bepaalde tactieken in het ondernemen moet je leren en kun je niet zelf achter komen. Hierdoor kun je binnen één jaar tijd een mooi bedrijf opzetten. 

Wat heeft Ondernemende Helden jou tot nu toe opgeleverd?
Ik heb al veel geleerd omtrent het ondernemen, hoe kun je het beste de stappen volgen? En hoe zet je een product op de markt dat ook echt waardevol is? Door de ondersteuning van Ondernemende Helden leer je precies hoe je je bedrijf groter en groter kunt maken. 


Deelnemer Eline Ossevoort

Op dit moment ben ik bezig om een bedrijf op te zetten die de marketing kan verzorgen voor kunst & cultuur

Wat betekent Ondernemende Helden voor jou? 

Ondernemende Helden is ontzettend leuk en een goede keuze geweest om te gaan doen. Ik wist nog niet waarmee ik een onderneming wilde gaan beginnen, maar door de goede begeleiding en lessen is er uiteindelijk een fantastisch idee uitgekomen. Ondernemende Helden betekend dan ook veel voor mij en daar ben ik ze nu al ontzettend dankbaar voor. 

Waarom zou jij andere deelnemers adviseren om ook deel te nemen aan Ondernemende Helden?
Gewoon doen! Iedereen die graag een eigen onderneming zou willen, ook al weet je nog niet met wat, ga Ondernemende Helden volgen. Iedereen wil je helpen en iedereen staat klaar om je te helpen. Het kan je alleen maar veel moois op leveren. 

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief