Ondernemen voor een ander in Middelharnis

2 november, 2017

Na een jaar lang ondernemen voor een ander leverden in september de laatste groep leerlingen van de Prins Maurits in Middelharnis de opbrengst van hun bedrijfjes in. De school die dankzij sponsoring van de Rabobank het Haringvliet al een paar jaar mee doet met de Day for Change Actie heeft afgelopen schooljaar weer een prachtig bedrag opgehaald van ruim €1000!

Dit verbaasd ons niet want tijdens de pitches bij Rabobank het Haringvliet bleek al dat de leerlingen van de havo 2 klassen creatief waren, goed inspeelden op de seizoenen en handig gebruik maakten van hun eigen familie, buren en vrienden.

IMG_6797

Bij de gastlessen werd goed opgelet en meegedacht en ook de Rabobankmedewerkers die de gastlessen Ondernemen vorig schooljaar verzorgden waren erg enthousiast over de interactie met de leerlingen!

De begeleidende docent van de school, Pieter Bechthum, schreef voor ons een leuk verslag van de actie:

Verloop van de actie

“MIDDELHARNIS – De CSG Prins Maurits, een school voor PRO tot Gymnasium-onderwijs, draait al enkele jaren het project van Day for Change. De Prins Maurits geeft de leerlingen 10 weken de tijd om hun bedrijfje op te zetten. Elke periode is er een andere Havo-2 klas aan de beurt. In de derde week van elke periode komt Day for Change en de Rabobank Haringvliet een gezamenlijke gastles geven. Een paar weken later pitchen de leerlingen dan op de Rabobank Haringvliet. 

Ruim 100 leerlingen

Ook in het schooljaar 2016-2017 deden er weer ruim 100 leerlingen mee met het project Day for Change, verdeeld over vier periodes. Veel leerlingen waren erg enthousiast. Zij leerden op een speelse manier wat een microkrediet kan betekenen in het leven van mensen.

IMG_0878  IMG_0867

Creatieve bedrijfjes

De leerlingen startten mooie bedrijfjes; chocoladerepen , handgemaakte bonbons, tuindecoraties, handletteren kaarten, bed en breakfast, sportdag organiseren, vogelvoeder, enz. Het pitchen op de Rabobank vinden de tweedeklassers vaak spannend. Als ze daar groen licht hebben gekregen en een microkrediet  op zak hebben werken ze hun bedrijfsplannen succesvol uit.

Winstgevende chocoladerepen

Zeer succesvol was het groepje jongens die via hun netwerk goedkoop aan chocoladerepen kon komen. Ze verpakten de repen in mooie wikkels met hun bedrijfslogo en het logo van Day for Change. Ze verkochten op de open dagen op school, op voorlichtingsavonden en in hun dorp. Met een winst van ruim €200! Hun gezichten straalden toen ze het geldbedrag kwamen inleveren. In totaal haalde de Prins Maurits vorige schooljaar ruim €1000 op.

De Prins Maurits hoopt nog langs mee te doen met dit leerzame project van Day for Change.”

Hartelijk dank voor het leuke verslag! Dit schooljaar doet de Prins Maurits de Actie bijna helemaal zelfstandig met het nieuwe lesmateriaal van Day for Change. Rabobank het Haringvliet heeft helaas geen budget beschikbaar om de school de sponsoren maar de leerlingen mogen wel hun ondernemersplannen op de bank komen presenteren. Hopelijk is de creativiteit van de leerlingen en opbrengst van hun bedrijven net zo goed als vorig jaar!

Logo Prins MauritsRB_logo_cmyk

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief