Nog maar 1 dag…

14 juni, 2016

Nu is het echt bijna zo ver..nog maar 1 dag om je aan te melden voor de Day for Change Verkiezing en we hebben al bijna 40 aanmeldingen binnen! Wil jij nog kans maken op de titel: ‘Microkrediet onderneming van het jaar 2016’ en kans maken op leuke prijzen: geef je dan snel op, voor het te laat is.

Jullie plannen zullen beoordeeld worden door een geweldige jury. De jury die de ingestuurde plannen van de leerlingen van het basisonderwijs gaat beoordelen bestaat uit:

– Paul Howes Smith, bestuurslid bij Stichting Day for Change. Sinds een paar jaar met pensioen maar voor die tijd werkzaam als Senior Adviseur Coöperatie bij de Rabobank Regio Schiphol. Een man die weet hoe je een begroting moet opstellen!
– Ralf Mackenbach, winnaar van het Junior Songfestival van 2009 en won met zijn hit ‘Click Clack’. Niet alleen dat, maar in 2011 heeft hij ook een gouden plaat verdient met zijn album ‘RALF’. Deze jongen is een creatief talent en zal jullie bedrijfjes hierop beoordelen.
– Elisabeth Rijpkema, eveneens bestuurslid bij Stichting Day for Change en eigenaar van het bedrijf Matters of Value. Zij adviseert verschillende non-profit organisaties als: Afri-Can, Rafiki Orthopaedic Foundation en doceert sociaal ondernemerschap aan de Hogeschool van Amsterdam
– Lennart Timmerman, hij is een acteertalent, maakte zijn acteerdebuut in de film Razend. En voor veel van jullie is hij waarschijnlijk wel bekend door zijn rol als Raphael in de tv-serie SpangaS. Tegenwoordig geeft hij les op de Amsterdamse Filmschool, dus als docent kan hij jullie als geen ander beoordelen.

Naast de jury van het basisonderwijs is er ook een jury voor de ingestuurde plannen van de leerlingen van het voortgezet onderwijs. Mogen wij jullie voorstellen aan:

– Ed den Besten, hij is directievoorzitter van Rabobank Salland. Deze bank wil er samen met anderen voor zorgen dat er een bijdrage wordt geleverd aan de economische ontwikkeling. Daarnaast is duurzaamheid van belang voor de Rabobank. Ed is tevens penningmeester bij Stichting Day for Change.
– Enver Loke, hij is mede oprichter van de sociale onderneming ChocolateMakers. Enver maakt eerlijke chocolade die van de cacaobonen van de boeren uit Peru afkomstig zijn. Deze worden verwerkt in een kleine fabriek in Amsterdam-Noord. Misschien win jij wel een kijkje achter de schermen in zijn fabriek?
-Jan van Teeffelen, was sinds 1968 werkzaam bij de Rabobank. Hij heeft gewerkt bij Rabobank Rijk van Nijmegen en is sinds 2004 tot aan zijn pensioen in 2012, regio- directeur Zuid-Nederland bij de Rabobank. Sinds 2012 is hij bovendien bestuursvoorzitter bij Day for Change.

Zitten jullie al in spanning voor het oordeel van de jury? Op 20 juni horen jullie of jullie genomineerd zijn voor de titel: ‘Microkrediet onderneming van het jaar 2016’ en komen wij bij de finalisten langs om een kort interview te houden.

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief