MVO & Jong ondernemen

22 mei, 2018

MVO & Jong ondernemen

Bij stichting Day for Change weten wij het zeker! Als je jong leert ondernemen met een microkrediet leer je wat ondernemend gedrag en wat duurzaam ondernemen is.

Bijna wekelijkse vindt er ergens op een school in Nederland een afsluiting plaats. Dan geven de miniondernemingen de winst en microkrediet terug aan onze stichting en maken wij, samen met de leerlingen, de balans op. Wat hebben jullie geleerd? Wat ging er goed of wat niet? Hoe vonden jullie het om een onderneming op te zetten en te runnen. De verhalen zijn altijd heel bijzonder! Dat wordt vaak gedaan in samenwerking met een sponsor die de gastlessen verzorgt. Maar er zijn ook scholen die zelfstandig meedoen. Zoals het Gomarus uit Gorinchem die maar liefst € 4000,- winst wisten te maken met hun micro ondernemingen. Super!

Ondernemend leren

Jonge ondernemers van het Twents carmel college de Thij uit Oldenzaal hadden vorige week de afsluiting. Alle mini ondernemingen hebben hard gewerkt om zoveel mogelijk geld te verdienen voor Day for Change. Twee groepjes staken er met kop en schouder boven uit. Dat waren Zoap en Lente in Twente. Zoap wist in korte tijd op school in het scheikundelokaal zelf zeep te maken en vervolgens te verkopen. Zij maakten een winst van € 130,-. De dames van Lente in Twente verkochten bloembollen op verschillende markten en wisten heel veel media-aandacht te genereren. Zij maakten maar liefst € 241,- winst.

Wil jij als docent ook van jouw leerlingen wereldburgers maken en meedoen met de Day for Change actie. Zien hoe dat eruit ziet? Download dan de preview van ons lesmateriaal. https://dayforchange.nl/preview-werkboek/

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief