Mooie donatie van Sézane

15 oktober, 2020

Duurzaam ondernemen is het nieuwe normaal. Wie vooruit wil en voorop wil lopen doet eraan mee. Ook steeds meer kledingmerken werken hard om de drie duurzame p’s (people, profit en planet) in hun bedrijfsvoering te incorporeren. Het Franse kledingmerk Sézane heeft hierin al grote stappen gemaakt en daar mag ook stichting Day for Change van profiteren.

Sézane

Bij Sézane koop je zoals ze zelf zeggen, luxe en kwaliteit tegen een eerlijke en toegankelijke prijs. Hiernaast zijn ze erg bezig met hun impact op onze Planeet. Zeventig procent van hun kleding is bijvoorbeeld milieuvriendelijk. Ze gebruiken onder andere biologisch katoen en gerecyclede materialen en bij productie van hun spijkerbroeken wordt twee keer minder water gebruikt dan gewoonlijk. Dit is slecht een kleine greep uit de acties die het merk neemt voor onze Planeet!

Demain

In haar duurzaamheidsdoelen denkt Sézane echter niet alleen aan de planeet. Met haar filantropische programma DEMAIN steunt het kledingmerk ook organisaties die zich richten op toegang tot onderwijs, cultuur en gelijke kansen voor kinderen overal ter wereld (de P van People). Op iedere 21ste dag van de maand gaat tien procent van de winst van Sézane en Octobre Edition’s naar een project dat bijdraagt aan deze missie.

Donatie van ruim €6000,-

Ter introductie van Sézane in Amsterdam heeft het merk in september een speciale actie gehouden. Tien procent van de omzet van die maand ging naar Day for Change! Dankzij deze mooie actie hebben wij een donatie ontvangen ter hoogte van € 6.076,- , in te zetten op scholen in Amsterdamse wijken met een uitdaging.

Bedankt!

Sézane heeft met het programma DEMAIN inmiddels al meer dan een miljoen euro opgehaald waarmee ze duizenden kinderen hebben geholpen op weg naar een betere toekomst. Day for Change is blij dat ook wij ons steentje kunnen bijdragen aan deze mooie, gedeelde missie. Hartelijk dank!

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief