Slime for Charity is Microkrediet Ondernemer van het Jaar 2018!

21 juni, 2018

Het was feest vanmorgen op basisschool CBS Het Startblok in Harderwijk. Day for Change maakte de winnaars bekend van de verkiezing van Microkrediet Ondernemer van het Jaar voor het basisonderwijs.

De Microkrediet Ondernemer van het Jaar

Drie jonge ondernemers uit de Plus-klas van groep 7/8 gingen er met de wisseltrofee van door! Slime for Charity kwam na rijp beraad van de jury als winnaar van de verkiezing uit de bus.

Wat maakte hun bedrijfje zo succesvol? Ze kozen een origineel product. Zelfgemaakt slime in verschillende varianten, waarmee ze een ware rage wisten te ontketenen. Ze werkten uitstekend samen en hadden ook de promotie goed op orde. Naast een eigen webshop zetten ze sociale media in en flyers en een poster. Ze toonden doorzettingsvermogen, iets waar echte ondernemers niet zonder kunnen. Bij tegenslag gewoon doorgaan en een oplossing verzinnen! Al met al maakten ze een prachtige winst van 120 euro.

Bij de prijsuitreiking bleek dat we hier met echte ondernemers in de dop van doen hebben, ze zijn namelijk zo enthousiast geworden door de Day for Change Actie dat ze nu een eigen bedrijfje aan het opzetten zijn, waarmee ze kleding gaan verkopen.

Van harte gefeliciteerd, en we wensen jullie heel veel succes met jullie ondernemende activiteiten. Go for it!

De nummers twee en drie

Hippe Hangers eindigde op nummer twee. Deze dames zetten hun creativiteit in en maakten prachtige gehaakte sleutelhangers en leren sleutelhangers waar je ook nog je naam op kon laten zetten. Ook deze ondernemers werkten heel goed samen.Ze hadden zelf sponsoring geregeld van een leerfabriek en supermarkt. Ze verdienden ruim 90 euro voor het goede doel.

De derde prijs ging naar Threeatives. Ook zij hadden creatieve producten, van handlettering en knutselpakketten tot zelfgemaakte arretjescake. Onder ander via een zelfgebouwde webshop liep de verkoop op rolletjes. Ze verdienden samen meer dan 200 euro voor het goede doel.

Goed gedaan en ook jullie van harte gefeliciteerd met de welverdiende tweede en derde plaats!

Day for Change actie

Day for Change biedt scholen in het basis- en voortgezet onderwijs een uniek financieel educatieproject waarin wereldburgerschap,maatschappelijk verantwoord ondernemenen omgaan met geld centraal staan. Met een microkrediet zélf leren ondernemen. En de winst? Die komt ten goede aan ‘inclusive finance’ projecten in ontwikkelingslanden. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Day for Change wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank Foundation en diverse lokale Rabobanken.

 

De Microkrediet Ondernemers van het Jaar 2018: Slime for Charity van CBS Het Startblok in Harderwijk
microkrediet ondernemer van het jaar
De prijswinnaars van de verkiezing Microkrediet Ondernemer van het Jaar 2018
winnaar basisonderwijs microkrediet ondernemer van het jaar 2018

 

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief