Met vallen en opstaan een topprestatie van het Vechtdal College.

16 mei, 2017

18 leerlingen van het Vechtdal College in Dedemsvaart hebben gisteren hun winst bij Day for Change ingeleverd. Tijdens de evaluatie vertelde leerlingen wat de leermomenten waren en waarom. Eén team vertelde dat tijdens de eerste ronde van hun onderneming, snacks verkopen op school, niet goed was verlopen. Zij hadden geen goede taakverdeling en daardoor verliep de verkoop chaotisch.

Ook overleed er tijdens hun ondernemingsweken plotseling een dierbare docent en dat had een behoorlijke impact op de leerlingen. Eén team had een afspraak gemaakt om voor ouderen een leuke bewegingsmiddag te organiseren echter bleek deze dag ook al een ander project voor deze ouderen gepland te zijn waar de leerlingen geen rekening mee hebben gehouden. Daarnaast bleek dat de inkoop, goed communiceren en acquisitie toch moeilijker dan gedacht.

Ja.. Dat is ondernemen ☺ Dat leer je met vallen en opstaan. De winst die de leerlingen hebben behaald was € 149,25. Een top prestatie! Tijdens de afsluiting was Erik Horsman van Rabobank Vaart en Vechtstreek ook aanwezig en heeft het team die de meeste omzet had behaald een taart gegeven. Wij zijn bijzonder trots op de leerlingen van het Vechtdal college! Omdat zij doorzettingsvermogen hadden en graag winst wilde maken voor Aflatoun.

dav

dav

 

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief