Keuzedeel Ondernemen gaat echt ergens over!

21 november, 2017

mde

De leerlingen van het keuzedeel ondernemen van het Carmel College Salland in Raalte hebben vanmorgen hun pitch gegeven voor de jury met daarin onder andere Paul van Rabobank Salland. De afgelopen weken hebben zij hard gewerkt om de 5 p’s van hun onderneming te vertalen. De jury is altijd onder de indruk hoe de nieuwe generatie ondernemers binnen enkele weken en met een gering budget een professioneel plan presenteren.

Naast dat Day for Change jongeren wil inspireren om HIER een bedrijf te starten en met de winst die zij maken DAAR ondernemers te helpen om een bedrijf te starten, vinden wij maatschappelijk verantwoord ondernemen ook belangrijk. Wat kunnen zij bedenken om een maatschappelijk probleem om te lossen. De jongens van “The Recrusher” hebben een plan bedacht om blikjes drinken makkelijker te recyclen die op scholen rond hangen en veel ruimte innemen in de prullenbak. Zij zijn erg druk geweest met het onderzoek over hoe zij dit probleem kunnen oplossen. De jury begrijpt dat dit uiteraard niet snel op te lossen is. Toch hebben zij een microkrediet gekregen om dit verder te onderzoeken of daar een markt voor te vinden is.

De nieuwe generatie ondernemers denken en kijken anders naar de wereld en zijn zich heel goed bewust om te onderzoeken of producten wel People, Planet en Profit is. Dat bleek ook wel uit de pitches die wij gezien hebben. Goed gedaan!

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief