Jonge ondernemers in Oss

25 mei, 2018

Op 16 mei was het zover voor de brugklasleerlingen van het Titus Brandsma Lyceum. Zij mochten hun ondernemingsplannen presenteren op de Rabobank Oss-Bernheze. Om kwart over 8 druppelen de eerste jonge ondernemers binnen. Snel nog even overleggen en de presentatie oefenen. De jury zit al klaar. En dan staan ze om de beurt voor de groep. Spannend!
Met de Day for Change Actie kunnen jongeren ondernemen met een microkrediet. Hun winst komt ten goede aan ondernemende mensen in ontwikkelingslanden. Op deze manier leren de jongeren op een speelse en ondernemende manier kennis maken met ondernemerschap, wereldburgerschap en omgaan met geld. Voorafgaand aan de pitches hebben de leerlingen gastlessen gehad van gastdocenten van Day for Change en de Rabobank. Vervolgens hebben ze een eigen ondernemingsplan opgesteld, die ze mochten presenteren aan een jury.

Jongeren ondernemen

Vol enthousiasme vertellen de jonge ondernemers over hun plannen. Eén groepje gaat prachtige houten bordjes maken met originele quotes erop. Een ander groepje zet in op zelfgemaakte snoepzakjes met een thema, zoals Vaderdag (‘wij van Candy Bags Oss…’). De  jury wordt zelfs verrast met een voorbeeld. Lekker! Sommige bedrijfjes hebben al gezamenlijk bij de gemeente Oss een vergunning geregeld om ijs, wafels en donuts te mogen verkopen. Enkele slimmeriken hebben een sponsor gevonden, waardoor ze met korting kunnen inkopen en meer winst kunnen maken.

De jury waardeert alle initiatief en ondernemerslust. Elk bedrijfje krijgt een microkrediet waar ze mee aan de slag gaan. Dit microkrediet is een echte lening. De jongeren tekenen een officiële overeenkomst dat zij het krediet terugbetalen. De komende weken gaan deze jongeren ondernemen. Samen de inkoop regelen, producten maken, reclame maken en dan natuurlijk zoveel mogelijk verkopen. Wij wensen alle bedrijfjes veel succes, en kijken uit naar de afsluiting op 12 juni!

Meer weten?

Wilt u meer weten over de Day for Change actie? Neem dan contact met ons op of vraag een preview aan van het werkboek.

 

contract Day for Change Jong ondernemen Ondernemend leren Jongeren ondernemen

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief