Bloembollen verkopen in juni?

19 juni, 2018

Vorige week was de afsluiting op de basisschool van de Meester G. Propschool in Lochem. De eerste gastles stond in maart gepland en Wouter Creutzberg van Rabobank Noord Oost Achterhoek verzorgde voor de G. Propschool de ondernemersles, pitch en afsluiting. De leerlingen gingen voortvarend te werk en hadden mooie ideeën voor hun onderneming. Waaronder een groepje meiden die kleding herstelde of oppimpte en een groepje jongens die bloembollen ging verkopen. Zij hadden een mooie deal gesloten in april met een tuinder om bloembollen van hun te kopen. Echter vonden de jonge ondernemers en docenten het leuker om op school een markt te houden waar ouders en andere geïnteresseerden konden kopen. Daardoor werd de Day for Change actie vooruitgeschoven en ja, in juni verkoop je niet zo goed bloembollen als in april.

Markt1   Markt

Jong, creatief en ondernemend

Deze jongens moesten daarom een oplossing zoeken. Ook dat is ondernemen een oplossing zoeken voor een probleem waar je geen rekening mee had gehouden. De jonge ondernemers besloten om lekkere snoepzakken te maken en hebben deze eveneens succesvol verkocht, niet alleen tijdens de markt maar ook langs de deuren.

De opbrengst

De totale opbrengst van de G propschool is €725,- Super goed gedaan. En… wij wensen jullie vele mooie avonturen op de nieuwe school!

 

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief