Jonge ondernemers in Barendrecht

11 januari, 2019

Met de Day for Change Actie ondernemen leerlingen met een microkrediet. De winst die de jonge ondernemers maken komt ten goede aan ondernemende mensen in ontwikkelingslanden. Zo snijdt het mes aan twee kanten. Eén van de hoogtepunten van de Day for Change Actie is de pitch. Tijdens de pitch presenteren de leerlingen hun ondernemersplannen aan de kredietcommissie. En krijgen ze te horen of ze wel of niet het door hun aangevraagde microkrediet mogen lenen.

De pitch

De kredietcommissie bestaat meestal uit een jurylid van Day for Change, een jurylid van de school en een jurylid uit het veld (ondernemer of bankmedewerker). Voor de meeste leerlingen is de pitch een zenuwslopende aangelegenheid. Zo was het ook weer erg spannend op het Dalton Lyceum Barendrecht en de Focus Beroepsacademie. Voor de kerstvakantie presenteerden ruim 250 leerlingen hun plannen aan medewerkers van de Rabobank Ridderkerk Midden IJsselmonde.

IMG_2868

Rabobank Ridderkerk Midden IJsselmonde

Deze lokale Rabobank doet voor het derde jaar op rij mee aan de Day for Change Actie. Ellen Posthoorn – Wubbolts (medewerker marketing & communicatie) legt uit waarom:

“ Wij als Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde vinden het belangrijk om in contact te komen met de jeugd en daarnaast om Ondernemerschap en Financiële zelfredzaamheid te stimuleren. Day for Change helpt ons om deze doelstellingen te bereiken.”

Maar liefst tien medewerkers van de bank waren eind oktober aanwezig bij een briefing over de Day for Change Actie en de gastles Ondernemen. Peter van Zomeren (Manager Particulieren) is vanaf dag één betrokken geweest bij de uitvoering van Day for Change in de regio. Hij schreef het volgende over Day for Change:

Dit jaar weer met veel plezier gastlessen ‘ondernemerschap’ gegeven voor de leerlingen van Dalton Lyceum Barendrecht. Enkele weken later de pitches van het ondernemings- en financieel plan beoordeeld van de leerlingen. Heel gaaf om te zien tot welke creatieve ideeën en mooie samenwerking komen om door eerste stappen in het ondernemerschap te zetten het goede doel steunen. Win-win!”

Peter was jurylid tijdens de pitches op het Dalton Lyceum Barendrecht. Zoals ieder jaar waren hier weer een aantal topondernemers met creatieve goed uitgewerkte ideeën en mooie (en lekkere) prototypes. Voorbeelden van bedrijfjes zijn: Nutella Pizza’s van Day4Change Daily Pizza, zeepjes van So Soapy, kerstpakketten van Gerspakketen, 3d poppetjes, cakepops, stripboeken (ja echt!) kerststukjes van Xmass special, chocola van ChocoWish, kerstkoekjes, kaarsen van Bright and Cosy en lippenbalsem van Face Lips en Spa.

dfd59378-bad1-4506-b226-b260333fe975  IMG_2877

De krant

Dat de leerlingen uit Barendrecht het serieus aanpakken blijkt wel uit het feit dat de ondernemers van Gerspakketten al voor de vakantie in twee kranten stonden met hun verhaal. De leerlingen hebben tot volgende week de tijd om zo veel mogelijk geld te verdienen voor ondernemers in ontwikkelingslanden. We zijn erg benieuwd naar de opbrengst!

 

 

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief