#Jong21 van start!

9 november, 2020

Ook in onzekere tijden gaat ondernemen door. Zo ook op de scholen die met veel enthousiasme meedoen aan #Jong21. Het lesprogramma waarmee Rabobank en Day for Change duurzaam ondernemerschap stimuleren bij leerlingen op middelbare scholen in West-Friesland.

De eerste gastlessen door accountmanager MKB Ruben van Haarlem en coördinator/gastdocent Inge Reyntjes van Day for Change zitten er alweer op. De lessen over duurzaam ondernemen en wereldburgerschap worden zowel door de leerlingen als docenten goed ontvangen.

Op de markt in Enkhuizen

De leerlingen van atheneum-2 van het RSG Enkhuizen zijn al volop aan het ondernemen. Ze hebben microkrediet (kleine lening) ontvangen om hun bedrijven te starten. De ondernemingen lopen uiteen van kalebas& pompoenen verkoop tot het zelf maken en verkopen van ontbijtgranen. Het bedrijf ‘Verwen Potjes’ – heerlijke bakmixen in gerecyclede glazen potjes –  kreeg het voor elkaar om hun producten op de markt in Enkhuizen aan te mogen bieden.

Fietsen opknappen

Op 3 november presenteerden de leerlingen van het Atlas College SG Newton in Hoorn hun ondernemersplannen. Een van de duurzame ondernemingen houdt zich bezig met het opknappen en doorverkopen van oude fietsen. De ondernemers hebben hierbij goed gebruikt gemaakt van hun eigen talenten en bestaande netwerk. Het assortiment bestaat uit ‘station-fietsen’, schoolfietsen en zelfs elektrische fietsen. Ook kun je bij de ondernemers van SG Newton terecht voor een winterklare tuin, gepimpte (2e hands)kleding en ICT-hulp aan ouderen.

Finale in april

Ook de locaties d’Ampte en Oscar Romero van het Tabor College in Hoorn, Atlas College SG De Dijk in Medemblik en het Clusius College in Grootebroek doen mee aan #Jong21. Begin april 2021 is de finale en worden dé Junior Ondernemers van West-Friesland bekend gemaakt!

Jouw school doet toch ook mee! Neem vrijblijvend contact op.

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief