Instagram inspiratie

12 oktober, 2018

Sinds de start van het nieuwe schooljaar groeit en bloeit het Instagram account van Day for Change. Waarom? Leerlingen gebruiken het platform om promotie te maken en om inspiratie op te doen voor hun onderneming. De afgelopen twee weken zijn er bijna dertig nieuwe Instagram accounts aangemaakt door bedrijven die meedoen aan Day for Change!

Het is zo gepiept, een Instagram account aanmaken, en met een beetje hulp heb je al snel honderden volgers. Eigenlijk maakt het niet uit wat voor een soort bedrijfje je hebt. Is het dienst zoals Snack Plekkie die op school lekkere snacks verkopen? Dan is Instagram een handige plek om te laten weten waar en wanneer je te vinden bent. Maar ook als je een product verkoopt zoals de zelfgemaakte sieraden van Our Homemade Jewelry, kan je een Instagram account inzetten voor verkoop en promotie.

IMG_2165Een aantal tips
Natuurlijk is het wel belangrijk dat je voor jouw product de juiste doelgroep bereikt. Wil je een spelletjesmiddag in een verzorgingstehuis organiseren? Dan is Instagram waarschijnlijk niet de beste plek om te gaan promoten (behalve als je alleen hele hippe ouderen wilt bereiken ;)). Bovendien moet je, net als bij alle andere manieren van promotie, goed nadenken over wat je op je account laat zien. Er zijn bijvoorbeeld veel bedrijfjes die belangrijke informatie vergeten te vermelden zoals waar ze gevestigd zijn en wat de prijs is van hun product.

Inspiratie

Naast dat Day for Change de jonge ondernemers een handje kan helpen in de promotie middels Instagram, kan ons account ook inspirerend zijn voor leerlingen die net met de Day for Change Actie begonnen zijn. Door de berichten te lezen en volgers te bekijken krijg je een leuk overzicht van de verschillende bedrijfjes die de afgelopen jaren zijn gestart. Ook vind je veel good practices en tips en trics.

Ook krijgt Day for Change zelf inspiratie en informatie via Instagram. Door het volgen van andere organisaties en stichting die zich inzetten voor microkrediet en financiële educatie blijven we op de hoogte van wat er speelt op dit gebied. Ook volgen we accounts van bijvoorbeeld Social Entreprise NL en sociale en duurzame ondernemers zoals de Chocolate Makers om hun acties vervolgens weer met de leerlingen te kunnen delen.

Kortom, veel redenen om eens een kijkje te nemen op het account van @day_for_change en je leerlingen aan te sporen om dit ook te doen!

IMG_2164       IMG_2155

 

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief