Ibiza ondernemersmarkt met MVO producten

25 juni, 2018

Donderdag 21 juni organiseerde Wellantcollege Westplas Mavo in Aalsmeer een ondernemersmarkt in het kader van de Day for Change Actie. Een keur aan leuke, originele en MVO vriendelijke producten werden aangeboden aan het publiek.

Al voor het zesde jaar doet Wellantcollege Westplas Mavo mee aan de Day for Change Actie. Dit jaar mochten de leerlingen van het eerste en het tweede leerjaar hun ondernemende kwaliteiten ten toon spreiden. Met succes. Namens Day for Change bracht onze directeur Babette een bezoekje aan de markt.

Ibiza markt

Feestelijke kraampjes met als thema Ibiza. Er was zelfs een rode loper. De enthousiaste jonge ondernemers brachten hun producten met een zonnige glimlach aan de man én vrouw, ondanks het tegenvallende weer. Babette at een heerlijke wrap met kruidenkaas en rucola. Ze liet een heuse tattoo zetten en kocht een gefiguurzaagd ‘opbergkonijn’, een handgemaakte lamp van een gerecyclede petfles en een leren armband gemaakt van een oude riem. Voor de klok van gerecycled materiaal had ze helaas niet genoeg geld bij zich, anders had ze die ook meegenomen.

MVO producten

Op het Wellantcollege Westplas Mavo worden opvallend veel producten van gerecycled materiaal verkocht. Dat is niet zomaar. Deze school is namelijk een heuse Eco-school.

Eco-Schools is het internationale keurmerk voor duurzame scholen. In Nederland richt het keurmerk zich op scholen uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en MBO. Inmiddels zijn er in Nederland 91 deelnemende scholen.

Eco-Schools stimuleert leerlingen om zélf activiteiten te ondernemen om de school (verder) te verduurzamen. De Eco-Schools aanpak biedt een structuur om een moeilijk begrip als duurzaamheid op te nemen in de lessen. Door leerlingen bewust te maken van de problematiek rondom tien milieuthema’s daagt de werkwijze van Eco-Schools de leerlingen en docenten uit tot een gedragsverandering en de schoolorganisatie tot het nemen van fysieke maatregelen binnen het schoolgebouw. Het is dus vooral een project van en voor de leerlingen. De aanpak van Day for Change past daar prima in.

recycle konijn  lampen ibiza ondernemersmarkt tattoo hippe markt eco klok recycle

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief