Duurzaam en sociaal ondernemen met een microkrediet

12 april, 2019

De leerlingen van de de Ring van Putten in Spijkenisse hebben laten zien dat je met een microkrediet heel goed een sociale of duurzame onderneming kan opzetten.

P van Profit

Vorige week was de feestelijke afsluiting van de Day for Change Actie in Spijkenisse waarbij bekend werd gemaakt dat er door de leerlingen bijna 1500 euro was verdiend voor ondernemers in ontwikkelingslanden. Er zaten veel mooie bedrijfjes tussen. Een paar hiervan hebben via instagram goed kunnen volgen. Hieronder zijn er twee uitgelicht, een sociale onderneming (goed voor de People) en een duurzame onderneming (goed voor de Planet).

P van People

Het eerste bedrijfje is JAIA models. Hun slogan is:

“A small company , where everyone coud be a model. We stand for equality and appreciation for everyone.”

De leerlingen willen met hun onderneming laten zien dat je niet per se binnen het standaard idee van schoonheid hoeft te vallen om een mooi te zijn. Als voorbeeld hebben ze een prachtige foto van één van de opa’s van de leerlingen op hun account gezet. Een sociale onderneming dus.

fotojaia

P van Planet

Het tweede hier uitgelicht is bedrijfje is Re-cushions “contributes tot he health of nature”. De jonge ondernemers van Re-cushions maken leuke hippe kussens van oude kleding. Je mag de kleding zelf aanleveren maar ze hebben ook kleding ingezameld bij zichzelf en vrienden en familie. Kleding die anders waarschijnlijk zou worden weggegooid wordt geupcycled en krijgt hiermee een nieuw leven. Een duurzame onderneming dus. En de kussens zijn nog leuk ook! Goed nieuws: de dames van Re-cushions willen doorgaan met hun onderneming dus houd hun facebook pagina en insta account goed in de gaten.

recushion

Bedankt

Ook alle andere leerlingen van de Ring van Putten en alle medewerkers van Rabobank Voorne Putten Rozenburg die zich hebben ingezet voor de school: hartelijk dank!!

logo rabobank

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief