Driedubbelspannend op het Varendonck College

14 oktober, 2019

In het zuiden van Nederland is het nieuwe schooljaar weer goed op gang, en zelfs de eerste toetsweken staan al voor de deur.

Voor mijzelf was het ook een nieuwe start: voor Day for Change gaf ik mijn allereerste gastlessen, op het Varendonck College in Asten. Omdat we ook bezig zijn met het aanpassen van ons lesmateriaal, was ook deze gastles ‘Ondernemende Wereldburger’ primeur en proeve tegelijk. Daarbij doet het Varendonck College dit schooljaar voor het eerst mee aan de Day for Change Actie. Nu ja, driedubbel spannend dus en vooral heel erg leuk en interessant.

“Het is sowieso leuker dan een gewone economieles”

Vonden de 3 havo/vwo-leerlingen dit ook?

Timo: ‘Zeker! Ik vond vooral de discussies leuk, dat iedereen zegt dat ze plastic scheiden enzo, terwijl alles hier gewoon in één bak gaat. Of dat duurzame kleding of biologisch eten alleen is weggelegd voor rijke mensen, maar je kunt er dan toch nog wel een beetje rekening mee houden, minder kopen bijvoorbeeld, minder vlees eten, weet ik veel.

“Elke euro is daar zowat 100 keer meer waard”

Sherida vult aan: ‘En het is sowieso leuker dan een gewone economieles, hahaha.’ En denk je dat het gaat lukken met het bedenken van een eigen, duurzame onderneming?’ ‘Ik heb nog geen idee, maar het lijkt me wel echt leuk. Als ik zie hoeveel arme mensen in ontwikkelingslanden kunnen ondernemen met een kleine lening, elke euro is daar zowat 100 keer meer waard dan hier. Dat wist ik eigenlijk niet. Dus als ik straks 20 euro verdien dan krijgen zij soort van 2000 euro, hè mevrouw?’ Ja, zo mag je het van mij wel bekijken.

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief