De koeienkaarten

26 november, 2020

Anouk Hemmink doet mee aan het Ondernemende Helden programma van Day for Change. In deze blog vertelt ze over haar passie en haar leuke, duurzame product: koeienkaarten, door de boer, over de boer én voor het milieu!

Trotse boerendochter

Ik ben Anouk Hemmink, een trotse boerendochter. Ik ben 21 jaar en ik ben opgegroeid op een boerderij in Twente, tussen de koeien. Inmiddels zijn wij met het gezin verhuisd naar een nieuwe bedrijfslocatie in de Achterhoek. Ik heb het geluk dat ik geboren ben op een boerderij, want ik krijg elke dag te zien hoe mooi de agrarische sector is.

Agrarische fotografie

Ik studeer Communicatie & Multimedia Design in Arnhem en ik fotografeer veel in opdracht voor mensen zoals portretten en bruiloften. In mijn vrije tijd pak ik vaak mijn camera erbij om mooie foto’s van de koeien te maken. Dit deed ik eigenlijk altijd gewoon voor mezelf, maar inmiddels wil ik deze mooie beelden niet meer voor mezelf houden, maar met jullie delen. Daarom heb ik mijn koeienfoto’s, van onze eigen koeien, laten afdrukken op kaarten!

Duurzaam

Het zijn niet zomaar kaarten. Het papier is namelijk gemaakt van bladeren en stengels dat restmateriaal is voor de landbouwsector. Veel landbouwafval wordt verbrand, maar hoe mooi is het om dit afval een tweede leven te geven. Dit brengt ook grote milieuvoordelen met zich mee. Er kunnen meer bomen, die normaal speciaal geplant en dan weer gekapt worden voor papier, blijven staan om CO2 op te nemen uit de lucht en daarna weer om te zetten in zuurstof.

Met dit product doen we wat goeds voor het milieu en voor het beeld van de agrarische sector. Mijn kaartenset is dus gemaakt door de boer, over de boer én voor het milieu. Ik ben in ieder geval enthousiast!

Meer informatie over de kaarten is te vinden op www.agri.anoukhemmink.nl/koeienkaarten

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief