De Day for Changemaker(s) 2022 zijn bekend!

5 juli, 2022

In heel Nederland zetten elk schooljaar jaar ca. 6.000 leerlingen zich in voor Day for Change. Met de duurzame bedrijfjes die de leerlingen starten tijdens de Day for Change Actie maken zij kans op de titel: ‘Day for Changemaker 2022’.  Vandaag is het zo ver. De winnaars van de Day for Change Verkiezing 2022 zijn bekend.

Jury

Uit alle inzendingen uit heel Nederland heeft de jury, gevormd door het bestuur van Stichting Day for Change per schoolniveau de finalisten gekozen. De jury beoordeelde de inzendingen op: duurzaamheid, winst en ondernemende vaardigheden, zoals creativiteit, originaliteit, initiatief en doorzettingsvermogen.

Publieksstemmen

Vanaf 28 juni mocht het publiek stemmen op hun favoriete bedrijfje en dat is flink gebeurd. In totaal zijn er 2.338 stemmen uitgebracht in drie categorieën. Het bleef lang spannend, maar uiteindelijk tekenden de winnaars zich duidelijk af.

Tweedehands voor Afrika

Dit bedrijfje van de Oranje Nassauschool in Culemborg, mag zich de Day for Changemaker 2022 van het basisonderwijs noemen. Myrthe, Alissa, Jill en Naomi hebben oud speelgoed, kleding en paraplu’s verkocht en daarmee een tweede leven gegeven. Ze maakten een winst van ruim € 100,-.

Het Heldere Licht

Florian en Anco van Dr. Nassau College in Gieten wonnen de titel voor het vmbo met 50% van de stemmen. Zij maakten kaarsen van bijenwas, geïnspireerd door de bijen in de tuin bij Anco. ‘100% natuur” zoals ze zelf zeggen. Ze verkochten 400 (!) kaarsen en maakten daarmee €700,- winst.

Forever Macramé

Indra, Madelief, Milou en Sanne van het Groene Hart Rijnwoude verkochten leuke hangpotten voor planten. Gerecyclede materialen, een aantrekkelijk en verzorgd product leverden hen een winst van €153,- en de 1e Prijs voor de havo op, met 40% van de stemmen!

Decorated Oysters

Zedd en Evi van het Goese Lyceum Oranjeweg in Goes, wisten afval om te toveren tot gewilde ‘hebbedingetjes’. De twee beschilderde oesterschelpen en verkochten ruim 200 oesters voor een winst van €405. Met ruim 60% van de stemmen zijn zij de Day for Changemaker 2022 voor het vwo.

HARTELIJK GEFELICITEERD ALLEMAAL!!!

Spannende strijd

Ook de andere jonge ondernemers willen we nogmaals van harte bedanken voor hun inschrijving en inzet. Het was een spannende strijd en jullie zijn terecht genomineerd in de finale. Ook een prestatie om heel trots op te zijn!

De winst die alle leerlingen in Nederland gemaakt hebben, komt dit schooljaar ten goede aan de Hope for Relief Foundation in Malawi.

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief