Day for Change viert World Bee Day

19 mei, 2021

Vandaag 20 mei is de feestdag van één van de insecten die het meest bijdragen aan de voedselvoorziening van de wereldbevolking: de bij.

Diversiteit behouden

World Bee Day is wereldwijd uitgeroepen door de Verenigde Naties om aandacht te vragen voor het belang van bijen. Momenteel neemt het aantal bijen en vele andere insecten af. De Wereld Bijendag is een gelegenheid voor iedereen om acties op touw te zetten om de bestuivers en hun leefgebieden te beschermen en uit te breiden en de diversiteit te behouden.

Ondernemen voor de bij

Tijdens de Day for Change actie starten leerlingen regelmatig bijzondere bedrijfjes die gericht zijn om de bijenpopulatie te redden. Zo hebben de leerlingen van het Gymnasium Celeanum in Zwolle dit schooljaar het bedrijf Bloemkaartje opgestart. Zij ontwerpen prachtige bloemenkaartjes met daarin een zakje met bloemzaadjes. De bloemzaadjes zorgen natuurlijk voor prachtige bloemen in de tuin, maar ook de bijen zijn heel blij met de bloemen.

Day for Change

De Day for Change Actie is al meer dan 12 jaar een uniek educatieproject waarin wereldburgerschap en duurzaam ondernemen centraal staan. Op een speelse en ondernemende manier maken leerlingen kennis met wereldburgerschap, duurzaam ondernemen en omgaan met geld. Geen leerboeken, maar echt aan de slag. Voor zichzelf, voor een ander en voor de wereld. De opdracht is om geld te verdienen met hun duurzame bedrijfjes, terwijl ze tegelijkertijd iets goeds doen voor onze aarde en de mensen die erop leven. Met het geld dat de leerlingen verdienen steunt Day for Change duurzame projecten in ontwikkelingslanden.

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief