Day for Change op Global Rise Summit

29 januari, 2021

Op 28 januari was de directeur van Day for Change, Babette Anhalt, samen met de directeur van Aflatoun International, Roeland Monasch, panellid tijdens een rondetafel gesprek op de Global RISE Summit 2021.

Het thema van de tweedaagse Global Rise Summit is dit jaar – “Beyond Boundaries, Search UNITY, Find OpportUNITY”. Deze wereldwijde online conferentie zoekt naar interventies en innovaties die echt bijdragen om de komende jaren de SDG’s te bereiken. Iedereen, maar vooral jongeren worden opgeroepen zich in te zetten voor deze wereldwijde doelstellingen.

Jeugdwerkloosheid en educatie

Het thema van het rondetafelgesprek waar Babette en Roeland aan deelnamen was jeugdwerkgelegenheid en educatie. Een onderwerp dat door de gevolgen van Covid-19 nog urgenter is geworden. Deelnemers van alle continenten deelden hun best practices en mogelijkheden om samen te werken werden onderzocht. Niet alleen medewerkers van organisaties en overheden kwamen aan het woord. Ook jongeren zelf vertelden over de Covid-uitdagingen waar zij tegen aan lopen en hoe zij deze aanpakken.

Een van de deelnemers stelde: “Jongeren hebben een stem. Een stem die ze moeten gebruiken. Er moet naar hen geluisterd worden.” Een ander stelde: “Er wordt altijd gevraag wat ik later worden willen”, maar: “het gaat niet om later, het gaat om wat wij nu kunnen doen!”

Aandacht voor scholing met nadruk op financiële-, ondernemende vaardigheden én duurzaamheid is door alle partijen benoemd als belangrijke instrumenten om kinderen en jongeren NU de kans te geven de wereld van morgen vorm te geven.

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief