Day for Change: Ondernemende Helden Academie

11 december, 2018

 

Tijdens de Day for Change Actie ziet het team van Day for Change ondernemend talent tot bloei komen. Daarom wilden we  graag een nieuw initiatief ontwikkelen voor jongeren tussen 16 en 26 jaar oud om dit ondernemend talent tot volle wasdom te brengen.  De Ondernemende Helden Academie is een online businessschool. Een startup community voor jongeren die serieus werk willen maken van hun ondernemend talent.  De komende drie jaar start de Ondernemende Helden Academie als pilotproject in de Achterhoek. 

ondernemende-superhelden

Jongeren die deelnemen aan de Ondernemende Helden Academie worden in een jaar tijd gecoacht tot de ondernemers van morgen. Met oog voor duurzaamheid, sociale impact en een gezond businessmodel. Ondernemende Helden is een online academie met videolessen, medehelden en coaching door experts. Ook is er de gelegenheid voor de jongeren en hun coaches elkaar op live evenementen te ontmoeten.

Deelnemers aan de Ondernemende Helden Academie krijgen de kans om online en in de praktijk alle disciplines van het ondernemen te leren.

Jaarprogramma

Dit jaar starten wij met 60 jongeren tussen 16 en 26 jaar uit de Achterhoek. Wie door de selectieprocedure komt kan direct beginnen met het programma. Projectleider Karin Overbeek: “Alle talenten kunnen zich inschrijven. Of je nu op het VMBO zit, tienermoeder bent, een Wajong uitkering krijgt of het VWO doet, het is voor iedereen. We kijken naar ondernemerstalent en motivatie. Ook wie al een bedrijf heeft kan meedoen.” De deelnemers hebben aan het eind van het jaar een bedrijf opgezet of hun bedrijf verder uitgebouwd.

Day for Change

Ondernemende Helden Academie is een initiatief van Stichting Day for Change. Bij gebleken succes in de Achterhoek is het de wens om het project verder uit te rollen in andere  regio’s in Nederland met een focus op krimpregio’s. Zo kunnen jongeren in hun eigen regio blijven wonen en werken en economisch zelfstandig worden. Directeur Babette Anhalt ziet in de Ondernemende Helden Academie een logisch vervolg op het educatieproject Day for Change Actie. Onze overtuiging is dat iedereen het recht heeft om zich te ontwikkelen en de kans te krijgen een zelfstandig bestaan op te bouwen. Dit geven we vorm door te werken aan bewustwording bij leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs en door steun te geven aan projecten in ontwikkelingslanden. En nu ook door jongeren in Nederland de kans te geven zich te ontwikkelen tot succesvolle en duurzame ondernemers. Door subsidie van o.a. LEADER Achterhoek en het Instituut GAK kan Day for Change een pilot opzetten. De lancering was vorige week en de reacties van de jongeren zijn bijzonder te noemen. Zij geven aan dankbaar te zijn voor de kans die Day for Change hen met Ondernemende Helden biedt. Zie voor meer informatie: www.dayforchange.nl/ondernemendehelden

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief