Day for Change als National Winner van EEPA 2018

17 november, 2018

Op 6 juni vond op het Ondernemerschapsplein de Nederlandse voorronde plaats van de Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering (EEPA). 5 projecten mochten, net als onze leerlingen in Nederland die voor Day for Change een bedrijf opzetten, hun projecten ‘pitchen’ voor een jury. Na een spannend beraad kwam stichting Day for Change samen met HAS Food Experience als winnaars uit de bus.

De jury bestond uit voorzitter Pieter Waasdorp, manager Ondernemerschap van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat; Toon Buddingh, incubator-ondernemer en Thomas Blekman, expert Corporate Effectuation & Strategy.

Juryvoorzitter Pieter Waasdorp:
“We nomineerden deze 2 projecten, omdat ze niet alleen creatief en inspirerend zijn maar ook een maatschappelijk impact hebben: Day for Change brengt kinderen niet alleen ondernemerschapsvaardigheden bij, maar geeft ze ook een ethisch kompas mee door de inclusive financing projecten. HAS Food Experience geeft hun studenten een podium om kansrijke foodconcepten te realiseren in de markt en te werken aan de fooduitdagingen van de toekomst. We zijn verheugd om deze 2 projecten de kans te geven zich op Europees niveau te presenteren en denken dat ze een grote kans maken om in Europa te winnen.”

Samen met HAS Food Experience werd Day for Change op de shortlist gezet voor de Europese finale! Helaas selecteerde de Europese Jury uiteindelijk HAS Food om Nederland tijdens te finale te mogen vertegenwoordigen.

Dit neemt niet weg dat we (gepast) maar toch ook zeer trots zijn dat wij ons “National Winner 2018” van de EEPA awards mogen noemen. Een stuk erkenning dat wij tot een van de meest originele en succesvolle initatieven van overheden en publiek-private partnerschappen uit de EU behoren!

Op 20 november tijdens de SME Assembly in Graz, Oostenrijk is de grote Europese finale. Wij duimen in ieder geval voor de andere Nederlandse inzending!

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief