Day for Change Actie op de Merseberch

24 februari, 2017

Jonge ondernemers in Maarsbergen

Groep 6/7/8 van basisschool Merseberch in Maarsbergen deed de afgelopen weken met veel inzet en enthousiasme mee aan de Day for Change Actie. En met veel succes! Samen haalden ze meer dan 300 euro op voor het jongerenproject in Senegal. Geweldig gedaan!

Na gastlessen over Microkrediet en Ondernemen gingen de leerlingen aan de slag. Ze presenteerden hun plannen aan een jury (met daarin een vertegenwoordiger van de Rabobank en Day for Change) en ontvingen een microkrediet. Met bedrijfjes zoals auto’s wassen, pannenkoeken bakken, een sportmiddag organiseren en honden uitlaten hebben deze leerlingen niet alleen veel geleerd over ondernemen, maar ook over samenwerken.

Tijdens de afsluiting op 22 februari presenteerden ze hun resultaten. Een greep uit de reacties: ‘we hebben veel lol gehad!’, ‘nu weet ik dat ik later zelf een restaurant wil’ (na het bakken van 200+ pannenkoeken), ‘het was soms lastig om samen te werken maar we kwamen er wel uit’, ‘omdat het weer tegenviel moesten we iets anders bedenken om meer klanten te krijgen’ en ‘ik had nooit gedacht dat we zoveel geld zouden verdienen’.

Leerlingen, leerkrachten en ouders van de Merseberch, bedankt!

Ondertekenen leenovereenkomst Pitchen business plan

Presenten van resultaten Afsluiting Day for Change Actie

De Day for Change Actie op de Merseberch in Maarsbergen is mede mogelijk gemaakt door financiële steun van Rabobank Gelderse Vallei.

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief