Challenge op CSB Amsterdam

Op woensdag 27 januari tonen twee Havo 3 klassen van het CSB hun ondernemende kwaliteiten tijdens de Day for Change ondernemersmarkt op hun school. Zin in een lekker stuk cheesecake of red velvet taart, pizza of Marokkaanse pannenkoek? Kom woensdag dan tussen 10-13.30 uur langs in Buitenveldert.

Deze week startten de leerlingen met de Day for Change Challenge. Tijdens deze Challenge worden de jongeren uitgedaagd om in drie dagen een eigen bedrijf te starten met een microkrediet. De opbrengst van hun ondernemingen komt via Day for Change ten goede aan een project voor 323 kleine cacaoboeren in Peru.

Maandag kregen de leerlingen de tijd om hun ondernemingsplan te schrijven en de benodigde reclamemiddelen te ontwikkelen. Er werd heel mooi promotiemateriaal gemaakt, zowel handgemaakte posters als creatieve digitale uitingen. Op dinsdag beoordeelde een kritische jury de ideeën. Een accountmanager voor het MKB van Rabobank Amsterdam, de rector van het CSB en de directeur van Day for Change keerden in totaal € 325,- microkrediet uit, aan 12 verschillende bedrijfjes. Veel lekkers: van de Fritesza(a)k tot gezonde fruitsmoothies, zelfgebakken koekjes, suikerspinnen en kipkluifjes, maar ook een Fifa voetbalcompetitie bij Play for Change. Met het startkapitaal in handen mogen de leerlingen nu aan de slag om hun plannen te realiseren.

Volgens een betrokken docent leren de leerlingen veel van de DfC Challenge; hun economisch inzicht wordt vergroot door het in praktijk brengen van de lesstof. Voor de ene leerling is het een uitdaging om samen te werken, andere ontdekken hun financieel inzicht of kunnen hun creativiteit tot uitdrukking brengen. Carmen Fleurke, gastdocent van Day for Change bewondert het presentatietalent van de leerlingen, maar merkt wel op dat het maken van een planning voor de meesten de echte Challenge is.

Woensdag 27 januari gaan de leerlingen hun verkooptalent bewijzen. De kantine van het CSB zal worden omgetoverd tot een levendige markt met een centrale foodcourt. Aan het einde van de schooldag, bij de afsluiting van het project, zal blijken hoe succesvol de jonge ondernemers zijn. Dan wordt de winst geteld en overhandigd aan Day for Change.

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief