Betekenisvol onderwijs in Barneveld én 2.300 euro winst voor Day for Change

22 mei, 2019

De leerlingen van de 2eklassen vmbo basis/kader van het Van Lodenstein College uit Barneveld en Hoevelaken hebben het zelf ervaren: ondernemen gaat niet vanzelf. Je moet flexibel zijn, volhardend en creatief, en goed kunnen samenwerken. Met verve presenteerden ze afgelopen maart hun ondernemingsplannen aan een jury, met daarin ook Rabobank Gelderse Vallei. Met het ontvangen microkrediet gingen ze aan de slag, om op in april hun producten te verkopen op een Ondernemersmarkt op school. 

Een prachtig resultaat

Zelfgemaakte puddingbroodjes, sjoelen of darten voor mooie prijzen, suikerspinnen en natuurlijk Barneveldse bollen: deze leerlingen wisten het wel te verkopen. Enthousiast stonden ze achter hun kraampjes. Klanten aanspreken, met geld omgaan en uiteraard zo netjes mogelijk werken. Er werd hard gewerkt en ontzéttend veel verkocht. De totale winst bedraagt maar liefst 2.300 euro! Een prachtig resultaat, waar Day for Change kleine ondernemers in ontwikkelingslanden mee gaat ondersteunen. 

“De Day for Change Actie is écht betekenisvol onderwijs. Al tien jaar steekt dit project er voor mij met kop en schouders bovenuit. Ik zie dat leerlingen in dit project hun talenten leren gebruiken, én dat ze iets betekenen voor een ander elders op de wereld, die het minder heeft dan wij”

De heer Pluimers, team manager BB/KB op het Van Lodenstein, tijdens de afsluiting begin mei. 

Mystery Shoppers

Op de markt werden de kraampjes ook bezocht door ‘mystery shoppers’. Deze docenten gaven tijdens de afsluiting elk bedrijfje een tip en een top. Én ze stelden een top-3 samen van de bedrijfjes die het best hebben gepresteerd op onder andere originaliteit, klantvriendelijkheid, rekenvaardigheid en netheid. De winnaars dit jaar zijn de dames van EHBL, die ontzettend goed verkocht hebben. Zij hadden de promotie voor hun zakjes met noten uitstekend voor elkaar. Ook liepen ze rond om mensen te laten proeven. Het enthousiasme straalde er van af. Zij mochten daarom verdiend de grote wisselbeker in ontvangst nemen! Met dank aan Rabobank Gelderse Vallei, al tien jaar trouwe sponsor van Day for Change.

Wisselbeker voor EHBL


© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief