Barchschole onderneemt: Samen zijn we sterker!

19 oktober, 2018

Net na de zomervakantie kregen wij een telefoontje van de Barchschole in Barchem in de Achterhoek, met de vraag of wij de Day for Change actie voor de hele school wilden organiseren voor het kernconcept Evenwicht & Kringloop.

Uitdaging

De actie geven wij normaal voor groep 7 en 8 en niet voor 4 jarige. Een behoorlijk uitdaging. Maar wat waren Jolanda Kemna en Karin Overbeek (gastdocenten) verrast! Denk nooit dat iets niet kan, dat zeggen wij ook altijd tegen leerlingen, maar moeten dat ook tegen ons zelf zeggen 🙂

Barchschole day for ChangeRecyclen

Blij verast waren Jolanda en Karin toen bleek dat de allerjongste begrepen wat wij met een microkrediet bedoelde, hoe je van geld geld maakt. En dat je dat kunt doen om producten te recyclen.  Tijdens de pitch presenteerde maar liefst 38 mini ondernemingen hun ideeën in één dag. Jolanda en Karin liepen van unit naar unit. En de leerlingen deden hun best om indruk te maken, en dat is zeker gelukt.

Tam tam in het hele dorp

De allerkleinste (4 jaar) gingen slingers maken, van oude flessen bloemvazen maken, kerstkaarten en herfststukken. Het bijzondere aan de Barchschole is dat zowel de docenten als de ouders nauw betrokken zijn bij dit kernconcept. Daardoor word flink gebruik gemaakt van netwerken. Papa’s, mama’s, opa’s, oma’s en zelfs de ondernemers zijn betrokken. Het hele dorp gaat straks de tam tam merken als alle producten en diensten van de leerlingen in de sporthal in één middag verkocht gaan worden. Er is zelfs een standbouw die belangeloos helpt om de sporthal om te bouwen naar een echte beurs beleving.

dav

Samen zijn we sterk!

Wat opviel bij groep 7 en 8 was dat zij zijn gaan fuseren (zo noemde de leerlingen het écht) met andere ondernemingen die in dezelfde branche zaten als zij. Samen zijn we sterker toch!  Heel bijzonder en voor ons als medewerkers van stichting Day for Change een echt leermoment. Onderschat je doelgroep nooit zij kunnen meer dan jij denkt.

 

 

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief