Vraag & Antwoord

Hoeveel tijd kost het om deel te nemen aan de Day for Change actie.
Gemiddeld loopt de DFC actie van 6 tot 8 weken. Doordat ons educatieprogramma modulair is opgebouwd en flexibel kan worden ingezet kan een docent eveneens extra elementen toevoegen. Voor het keuzedeel staat een langere periode. Ook is het mogelijk de actie in een projectweek uit te voeren mits voldoende begeleiding geboden kan worden. Meer informatie over de Day for Change actie vind je HIER.

Hoeveel lesuur per week ben ik kwijt aan de DFC actie.
Ook dat is per school en docent verschillend. Uit ervaring weten wij dat docenten minimaal 2 lesuren per week aan de DFC actie besteden.

Wat is het niveau van de leerlingen die de Day for Change actie uitvoeren.
Basisschool: Groep 7 en 8
Praktijkschool: bovenbouw
VMBO: onder en bovenbouw
VMBO: keuzedeel ondernemen
Havo: onder en bovenbouw
VWO: onder en bovenbouw

Met hoeveel leerlingen kan ik meedoen.
Wij werken met groepen van 15 tot 100+ leerlingen. NB Gastlessen aan groepen van maximaal 40 leerlingen tegelijkertijd en bij voorkeur aan 1 klas per keer. Scholen in krimpgebieden vragen wij om contact op te nemen zodat wij kunnen kijken wat er mogelijk is.

Welke kerndoelen voor het keuzedeel VMBO ondernemen komen in de Day for Change actie aan de orde.
EO-keuzevak-5-Ondernemen

Welke gastlessen verzorgt Day for Change.
*
Eigen geld: een interactieve gastles over omgaan met geld, de relatie van de leerlingen met geld en de invloed van geld op de wereld (keuzes maken)

*Microkrediet: In deze gastles vertellen wij leerlingen wat een microkrediet is en de kracht daarvan. Hoe je van €10,- € 20,- kunt maken en waar de winst van hun onderneming naar toe gaat. En wat maatschappelijk ondernemen is met Planet Profit People.

*Ondernemen: in deze gastles leren wij leerlingen hoe je kunt ondernemen, wat een financieel plan is en waarom dit belangrijk is en de vijf P’s Product, Prijs, Plaats, Promotie en Personeel.

*Pitch: Tijdens de pitch (korte presentatie) vertellen de leerlingen wat voor onderneming zij gaan starten. De pitch zal beoordeeld worden door drie personen: een ondernemer of een medewerker van de lokale Rabobank, een medewerker van Day for Change en een begeleider van school.

*Afsluiting: Tijdens de afsluiting leveren de leerlingen hun microkrediet en winst in en zullen de leermomenten worden doorgenomen.

Is er lesmateriaal beschikbaar.
Voor elk niveau hebben wij werkboeken beschikbaar. Deze zijn te verkrijgen in een print versie of in een invulbare PDF en kosten € 1,50 per werkboek. Klik HIER als je digitaal een preview wilt ontvangen van het werkboek.

Wat is de levertijd van de werkboeken.
Nadat een school zich heeft ingeschreven en de werkboeken betaald zijn sturen wij de werkboeken op. De werkboeken kun je binnen vier werkdagen op school verwachten.

Is er een handleiding voor docenten.
Voor elk niveau is er een docenten handleiding beschikbaar.

Werken de leerlingen samen aan één onderneming.
De leerlingen werken in team verband (maximaal 5 leerlingen in een groep is ons advies.) aan hun onderneming en bestaat uit verschillende taakverdelingen. (directeur, marketing, logistiek enz.)

Kunnen de leerlingen na de afsluiting doorgaan met hun bedrijf.
Day for Change stimuleert leerlingen om hun bedrijf verder te ontwikkelen na de afsluiting. De fundering van hun onderneming is immers al gelegd.

Hoe werkt de verkiezing “microkrediet ondernemer van het jaar” en wie mag daar aan meedoen.
De verkiezing is voor elk ondernemers team en elk niveau die zich geïnspireerd voelt en mee wil doen om deze mooie titel in de wacht te slepen. Er zijn geen regels waar leerlingen aan hoeven te voldoen. Wij bieden graag een podium voor leerlingen die een mooi product of dienst heeft. Voor meer informatie klik je HIER.

Wie coördineert de Day for Change actie.
Onze regiocoördinatoren staan tot je beschikking. Onze coördinatoren vind je HIER. Voor meer informatie kun je contact opnemen met info@dayforchange.nl of bellen met: 06-57331943

Wat zijn de kosten om mee te doen aan de Day for Change actie
Deelname aan de Day for Change actie kost € 40,- voor scholen in het primair onderwijs en € 75,- voor scholen per niveau/periode in het voortgezet onderwijs. Daarnaast geldt een bijdrage van € 1,50 per leerling voor het werkboek (lesmateriaal). In de vergoeding zijn de microkrediet en administratiekosten opgenomen. De vergoeding van de gastlessen staan hier los van.

Sponsoring.
In regio’s waar een samenwerking bestaat met lokale Rabobanken of een andere sponsor kunnen wij veelal de gastlessen kosteloos aanbieden. Voor meer informatie kun je bellen met: 06-57331943

Hoeveel microkredieten kunnen leerlingen verwachten.
Het microkrediet dat per leerling beschikbaar wordt gesteld is € 5,- maar als leerlingen een heel goed plan weten te presenteren met een goede financiële onderbouwing en een reële winstverwachting keren we ook wel eens hogere kredieten uit.

Waar gaat de winst van de leerlingen naar toe.
Met de winst die de leerlingen in Nederland maken met hun bedrijven en met overige donaties, worden jaarlijks inclusive finance projecten in ontwikkelingslanden ondersteund. Klik HIER en bekijk de projecten.

Kan ik een persoonlijk gesprek aanvragen.
Wij brengen je graag in contact met een regiocoördinator. Je kunt een mail sturen naar info@dayforchange.nl of bellen naar 06-57331943

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief