Sponsoring bedrijven

Sponsoring bedrijven

Vind jij maatschappelijk ondernemen ook belangrijk? Wil je met jouw bedrijf iets terug doen voor de maatschappij? Geloof je ook in regionale startende ondernemers? Wil je  jongeren de kans geven om een onderneming te starten? En wil je tegelijkertijd ondernemers in ontwikkelingslanden helpen om een zelfstandig bestaan op te bouwen?

Stichting Day for Change bestaat 10 jaar. In die 10 jaar hebben wij al vele regionale en internationale (jonge) ondernemers kennis mogen laten maken met ondernemerschap. Vanaf de basisschool tot het voortgezet onderwijs leren wij kinderen en jongeren hier in Nederland om met een klein beetje geld meer geld te maken. Deze jonge ondernemers ontvangen van Day for Change een microkrediet. Met de winst die zij met hun tijdelijke onderneming verdienen helpen zij ondernemers in ontwikkelingslanden.

Leerlingen ontvangen, op basis van een ondernemingsplan een eigen microkrediet. Gemiddeld is dat € 35,- per groep van vier tot vijf leerlingen. De winst die zij met deze miniondernemingen genereren is gemiddeld € 200,-!. Winst die ten goede komt aan ondernemende mensen in ontwikkelingslanden. Tegelijkertijd leren leerlingen hoe het is om een onderneming te starten en te runnen, met echte klanten en echte producten of diensten. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Wilt u Day for Change steunen om wereldwijd ontwikkeling en ondernemerschap te stimuleren? Dat kan!

Wat kan je verwachten als donateur?

  • Je leert lokale jongeren over ondernemerschap.
  • Je helpt jonge ondernemers in ontwikkelingslanden om een zelfstandig bestaan op te bouwen.
  • Melding van uw bedrijf op onze website.
  • Je ontvangt een banner van Stichting Day for Change voor op uw website, offertes en facturen.
  • Je creëert waarde op Profit, Planet en People (de 3 P’s)
  • Twee keer per jaar ontvangt je een nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen bij Stichting Day for Change.
  • Indien je dat wil is het mogelijk om leerlingen op een school in jouw omgeving direct te ondersteunen door deel te nemen aan een gastles over ondernemerschap of de ondernemingsplannen van de leerlingen te beoordelen.

Hoe dan?

Het is mogelijk een school te ‘adopteren’ en voor deze school de kosten van uitvoering voor de Day for Change Actie te sponsoren. Dit kan voor een bedrag v.a €300,- voor het PO en v.a. €1000,- voor het voortgezet onderwijs.

Met deze investering leren kinderen en jongeren zelf ondernemen en geeft u ondernemende mensen in ontwikkelingslanden de kans een zelfstandig bestaan op te bouwen.

Hoe nu verder?

Neem contact met ons op via onderstaand formulier. We bespreken graag de mogelijkheden bij jou in de buurt.

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief