Projecten archief 2018-2007

Day for Change heeft sinds de afgelopen 10 jaar meer dan 35 projecten in ontwikkelingslanden over de hele wereld gesteund. Van Oezbekistan tot India. Van Guatemala tot Kenia. Vanaf haar oprichting steunde Day for Change projecten over de hele wereld met steun van organisaties als Cordaid Microkrediet, Oxfam Novib, FMO, Triodos Bank, ASN Bank. Lendahand en natuurlijk de Rabobank Foundation.

Projecten schooljaar 2017-2018

Toiletten, India

Met € 2.500,- kunnen 10 families een toilet bouwen bij hun huis en zo de risico’s op infecties verminderen. Odisha is een van de gebieden in India waar men weinig toegang heeft tot afgesloten toiletten, waardoor mensen toegewezen zijn aan de open natuur. Dit brengt een risico met zich mee op infecties, slangenbeten en seksuele intimidatie. Met name voor vrouwen en kinderen.

DOGS


Bestelbus, Cambodja

Sivorn wil graag een nieuwe bestelbus aanschaffen waarmee ze haar restaurant dagelijks kan bevoorraden. Sivorn is een vrouw van 46 jaar en woont samen met haar man en twee kinderen in de provincie Kampong Cham in Cambodja. Samen bezitten ze een restaurant waar ze gegrild varkensvlees, rijst en noedelsoep klaarmaken voor hun gasten.

DOGS

Zonnepanelen, Kenia

Met een lening van € 1.250,- euro kunnen Stanley en een dorpsgenoot zonnepanelen laten installeren op hun huizen. Stanley Molo is een jongeman uit Kenia en woont in Oloshaiki in Narok County. Hij is opgevoed door zijn alleenstaande moeder. Het huis werd verlicht door middel van kerosine lampen. Vaak kon hij ’s avonds niet eens zijn huiswerk maken omdat er geen brandstof meer was. Nu heeft hij zijn eigen gezin en graag wil hij zijn kinderen wel de mogelijkheid geven in een verlicht huis te wonen, waarbij er geen schadelijke effecten zijn voor de gezondheid.

DOGS

Solarlampen, Kenia

Met deze lening kan Sollatek 54 draagbare lampen verstrekken. Dit zorgt ervoor dat 38 huishoudens en bedrijven toegang krijgen tot schone energie, waarmee ze ruimtes kunnen verlichten en telefoons kunnen opladen. Dit project draagt daarmee bij aan betrouwbare energie, gezondheid, onderwijs en economische kansen voor de achtergestelde rurale bevolking in Kenia.

DOGS

Extra landbouwgrond, Cambodja

Saram is 57 jaar en woont met haar man en vijf schoolgaande kinderen in de Tbong Khmum provincie. Sinds zeven jaar hebben Saram en haar man een eigen boerenbedrijf. Ze verbouwen peper, bananen, cashewnoten, rubber en cassave. De oogst verkopen ze op de lokale markt. Met een lening kan Saram een extra hectare landbouwgrond, zaden en mest kopen en zodoende haar oogst vergroten.

DOGS

Tractoren, Oeganda

Met 5000 euro kunnen drie vrouwen van de Zinabala groep tractoren aanschaffen waardoor hun werk minder intensief wordt. Met deze lening worden 1,4 banen gecreëerd. Zinabala group is opgericht in 2016 en bestaat in totaal uit 20 vrouwen. Bijna alle vrouwen werken op het platteland, waar nog ouderwetse manieren van zaaien en oogsten worden toegepast. Deze lening maakt het mogelijk een aantal tractoren aan te schaffen waardoor het verbouwen van de gewassen gemakkelijker wordt.

Projecten Schooljaar 2016-17

Aflatoun Senegal

Met een deel van de opbrengst van de Day for Change Actie 2015-2016 wordt de uitvoering van het financiële educatieproject Aflatoun in Senegal ondersteund. Doel: Het doel van het project is om kinderen en jongeren sociaal en financieel te versterken zodat zij in de toekomst … Meer

Cacao coöperatie Asproc in Peru

Organisatie: Cacao coöperatie Asproc Doelgroep: 323 kleine cacaoboeren in San Martín, Peru Looptijd: 2 jaar Ondersteuning: € 30.000,- voor begeleiding van cacaoboeren, training/ coaching in financiën en administratie en toegang tot geld voor de versterking en groei van de coöperatie Doel: het inkomen en … Meer

Cacaoboer Antonio Chávez

Naam: Antonio Chávez Leeftijd: 52 jaar Soort boer: cacaoboer in San Martin, Peru Gezinssituatie: alleenstaand Lid van: Cacao coöperatie Asproc Wie is Antonio? Antonio Chávez is een cacaoboer in het noorden van Peru, in de provincie San Martin. Cacao verbouwen doet hij al heel … Meer

 

Naar Google Maps met alle projecten

Op de google maps staan alle projecten die Day for Change gesteund heeft tussen 2007-2015.

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief