Leerlingen VO

Day for Change geeft jou de kans om mee te doen aan een bijzonder project: De Day for Change Actie. Tijdens de Day for Change Actie leer je hoe het is om een wereldburger te zijn, leer je hoe je moet ondernemen én leer je omgaan met geld. Met een microkrediet* (een kleine geldlening) van Day for Change zet je samen met anderen een eigen bedrijf op. Met de winst die jullie maken, steun je ondernemende mensen in ontwikkelingslanden zodat zij een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen.

Een zelfstandig bestaan

Stichting Day for Change vindt dat iedereen het recht heeft zich te ontwikkelen, zijn of haar talenten te ontdekken en de middelen te verwerven om een zelfstandig bestaan op te bouwen. Dat geldt voor jullie hier én voor ondernemende mensen in ontwikkelingslanden. Het klinkt jou misschien wat vreemd in de oren … maar toegang tot een betaal- of spaarrekening, verzekering of pensioen kan veel bijdragen aan de ontwikkeling van een mens.

Samen met Maxima

Onze Koningin Maxima is het heel erg met Day for Change eens. Als Special Advocate for Inclusive Finance for Development’ voor de Verenigde Naties werkt zij samen met andere landen en organisatie om wereldwijd ook voor de allerarmsten de toegang tot fatsoenlijke financiële dienstverlening mogelijk te maken. Samen met Day for Change gaan jullie daar ook een bijdrage aan leveren!

Small change, big difference!

Tijdens de Day for Change Actie ga je ervaren dat een klein beetje geld, een groot verschil kan maken!

Ondernemen met een microkrediet

De Day for Change Actie is een uitdaging voor jou en je vrienden om te leren hoe je een bedrijf opzet en dit ook echt uit te voeren. Je doet dit in eerste instantie niet voor jezelf. De winst die jullie maken gaat via Day for Change naar projecten in ontwikkelingslanden. Maar als je er een succes van weet te maken, kan je jouw bedrijf ook na de Day for Change Actie voortzetten. Door mee te doen aan de Day for Change Actie ontdek jij misschien wel dat je een geboren ondernemer, heel goed in communicatie of een ‘wizard’ met cijfers bent.

Succesvol ondernemen

Via school ontvang je een werkboek waarmee je een goed ondernemingsplan kan maken. Dat is de start van jullie bedrijf. Op deze pagina vind je nog wat andere handige zaken om van dat bedrijf een succes te maken zoals het logo van Day for Change. Handig als je een flyer of poster gaat maken.

Logo

Download hier het Day for Change logo

Tip 1:

Ken jij Canva.com? Op deze website kan je gratis een account aanmaken en vervolgens de meest prachtige posters en flyers ontwerpen!

Tip 2

Onderstaand zie je de dames van Breakfeest die afgelopen jaar de Day for Change Verkiezing wonnen en zich nu Microkrediet Ondernemer van het Jaar 2016 mogen noemen! Misschien hebben zij een goede tip voor jullie.

 Tip 3

Nog een paar goede ideeën. Laat je inspireren.

 

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief