Sponsoring bedrijven

Sponsoring bedrijven

Vindt u maatschappelijk ondernemen ook belangrijk? Wilt u met uw bedrijf iets terug doen voor de maatschappij? Gelooft u ook in regionale startende ondernemers? Wilt u jongeren de kans geven om een onderneming te starten? En wilt u ondernemers in ontwikkelingslanden helpen om een zelfstandig bestaan op te bouwen?

Stichting Day for Change bestaat 10 jaar. In die 10 jaar hebben wij al vele regionale en internationale (jonge) ondernemers mogen ondersteunen in hun weg naar succesvol ondernemerschap. Vanaf de basisschool tot het voortgezet onderwijs leren wij kinderen en jongeren hier in Nederland om met een klein beetje geld meer geld te maken. Deze jonge ondernemers ontvangen van Day for Change een eigen microkrediet. Met de winst die zij met hun tijdelijke onderneming verdienen helpen zij ondernemers in ontwikkelingslanden.

Leerlingen ontvangen, op basis van een ondernemingsplan een eigen microkrediet. Gemiddeld is dat € 35,- per groep van vier tot vijf leerlingen. De winst die zij met deze miniondernemingen genereren is gemiddeld € 200,-!. Winst die ten goede komt aan ondernemende mensen in ontwikkelingslanden. Tegelijkertijd leren leerlingen hoe het is om een onderneming te starten en te runnen, met echte klanten en echte producten of diensten. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Wilt u Day for Change steunen om wereldwijd ontwikkeling en ondernemerschap te stimuleren? Dat kan al voor een klein bedrag per maand.

Wat kunt u verwachten van uw lidmaatschap/donateur:

 • U leert lokale jongeren over ondernemerschap.
 • U helpt jonge ondernemers in ontwikkelingslanden om een zelfstandig bestaan op te bouwen.
 • Melding van uw bedrijf op onze website.
 • U ontvangt een banner van Stichting Day for Change voor op uw website, offertes en facturen.
 • U creëert waarde op Profit, Planet en People (de 3 P’s)
 • Twee keer per jaar ontvangt u een nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen bij Stichting Day for Change.
 • U ontvangt een poster “wij ondernemen MVO”
 • Indien u wilt is het mogelijk om leerlingen op een school in uw omgeving direct te ondersteunen door deel te nemen aan een gastles over ondernemerschap of de ondernemingsplannen van de leerlingen te beoordelen.

U heeft de keuze uit drie opties;

 1. € 30,- per maand (u ondersteunt daarmee 24 lokale leerlingen en geeft ondernemers in ontwikkelingslanden de kans om een zelfstandig bestaan op te bouwen)
 1. € 60,- per maand (u ondersteunt daarmee 48 lokale leerlingen en en geeft ondernemers in ontwikkelingslanden de kans om een zelfstandig bestaan op te bouwen)
 1. €90,- per maand (u ondersteunt daarmee 72 lokale leerlingen en geeft ondernemers in ontwikkelingslanden de kans om een zelfstandig bestaan op te bouwen)

Met uw investering leert u lokale jonge ondernemers om kennis te maken met ondernemen en geeft u ondernemende mensen in ontwikkelingslanden de kans een zelfstandig bestaan op te bouwen.

Hoe nu verder?

 1. Nadat u contact heeft opgenomen met Babette Anhalt, directeur van onze stichting  en laat weten interesse te hebben voor een sponsorpakket neemt zij zo snel mogelijk contact met u op.
 1. Babette bespreekt telefonisch de mogelijkheden en vertelt u wat u kunt verwachten.
 1. Nadat u de eerste betaling hebt voldaan ontvangt u van ons via de mail en post het Day for Change materiaal dat u kunt gebruiken binnen en voor uw bedrijf.
© Day for Change 2016
contact   nieuwsbrief