2017-2018

Odisha is een van de gebieden in India waar men weinig toegang heeft tot afgesloten toiletten, waardoor mensen toegewezen zijn aan de open natuur. Dit brengt een risico met zich mee op infecties, slangenbeten en seksuele intimidatie. Met name voor vrouwen en kinderen.

DOGS


Sivorn is een vrouw van 46 jaar en woont samen met haar man en twee kinderen in de provincie Kampong Cham in Cambodja. Samen bezitten ze een restaurant waar ze gegrilld varkensvlees, rijst en noedelsoep klaarmaken voor hun gasten.  Sinds het goed gaat het maar bedrijf, zou Sivorn graag een nieuwe bestelbus aan willen schaffen om zo makkelijker het restaurant van voorraad te voorzien.

DOGS


Stanley Molo is een jongeman uit Kenia en woont in Oloshaiki in Narok County. Hij is opgevoed door zijn alleenstaande moeder. Het huis werd verlicht door middel van kerosine lampen. Vaak kon hij ‘s avonds niet eens zijn huiswerk maken omdat er geen brandstof meer was. Nu heeft hij zijn eigen gezin en graag wil hij zijn kinderen wel de mogelijkheid geven in een verlicht huis te wonen, waarbij er geen schadelijke effecten zijn voor de gezondheid.

DOGS


Met deze lening kan Sollatek 10.000 draagbare lampen verstrekken. Dit zorgt ervoor dat ruim 10.000 huishoudens en bedrijven toegang krijgen tot schone energie, waarmee ze ruimtes kunnen verlichten en telefoons kunnen opladen. Dit project draagt daarmee bij aan betrouwbare energie, gezondheid, onderwijs en economische kansen voor de achtergestelde rurale bevolking in Kenia.

DOGS


Saram is 57 jaar en woont met haar man en vijf schoolgaande kinderen in de Tbong Khmum provincie. Sinds zeven jaar hebben Saram en haar man een eigen boerenbedrijf. Ze verbouwen peper, bananen, cashewnoten, rubber en cassave. De oogst verkopen ze op de lokale markt. Met een lening kan Saram een extra hectare landbouwgrond, zaden en mest kopen en zodoende haar oogst vergroten.

DOGS


ASLAN eduforum, Inc. is in 2013 opgericht als coöperatie in Mandaluyong City. Het familiebedrijf houdt zich bezig met de distributie van studieboeken. De visie van de organisatie is het beschikbaar maken van kwaliteitsonderwijs aan Filipino kinderen – zowel in de steden als in meer rurale gebieden.

DOGS

© Day for Change 2016
contact   nieuwsbrief