2018-2019

Lening aan vrouwen in India

Met een lening van € 4.900,- euro kunnen 15 vrouwen hun bedrijfsactiviteiten vergroten en hun economische positie versterken.

In de regio Noord Bengal zijn de ‘Adivasi’ dorpjes te vinden. De inwoners van deze gemeenschappen behoren tot de armsten van India. Veel mannen in dit gebied zijn werkzaam in de landbouw. Mensen leven hier vooral van de natuur.

De huishoudens in Noord Bengal bestaan gemiddeld uit 5 personen. De vrouwen werken meestal in theehuizen, verkopen levensmiddelen of kledingaccessoires. Het gemiddelde inkomen per gezin is ongeveer 90 dollar per maand. De kinderen gaan naar overheidsscholen die meestal ver weg gelegen zijn.

Met deze lening kunnen 15 vrouwen hun bedrijfsactiviteiten vergroten en hun economische positie versterken.

Een lokale partner van Lendahand verstrekt de lening. Deze moet in 24 maanden worden afbetaald.

SM Gram Bikash India

 

Bamusuuta Women Development Group, Oeganda

Met een lening van € 23.150,- kunnen de 10 vrouwen in deze groep hun kleine boerderij verder uitbreiden met meer grond. De bijdrage vanuit Day for Change is € 4.900,-.

Bamusuuta Women Development Group is opgericht in Nakubabwe, Kalagi in het Mukono District. De coöperatie is opgericht in 2013 en bestaat uit 10 vrouwen.

De boerinnen verbouwen vooral bananen en koffie, die ze verkopen aan handelaren in de stad. Met een lening kunnen de 10 vrouwen in deze groep hun kleine boerderij verder uitbreiden met meer grond. Day for Change draagt € 4.900,- bij aan de totale lening van € 23.150,-.

Een lokale partner van Lendahand verstrekt de lening. De lening wordt over een periode van 6 maanden weer terugbetaald.

 

VAMA3, India

Met een lening van € 2.600,- kan organisatie VAMA 11 vrouwen helpen om hun bedrijfjes verder uit te breiden.

VAMA is een organisatie die kwetsbare groepen in de samenleving van India wil helpen. De organisatie is werkzaam in delen van Madhya Pradesh. VAMA voert veel verschillende projecten uit, maar richt zich met name op sanitaire voorzieningen, ondernemerschap en educatie.

Met het project kunnen 11 vrouwen hun bedrijfjes verder uitbreiden.

Een lokale partner van Lendahand verstrekt de lening. De looptijd van de lening is twee jaar.

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief